0
Košarka

NBA: Jokić u ulozi pleja, Bjelica jedan od najboljih u porazu Kingsa!

Objavljeno: 23.07.20 u 09:20

Posle više od četiri meseca, NBA sezona se nastavlja.

Prijateljska utakmica između Los Anđeles Klipersa i Orlanda je prvi košarkaški meč u SAD posle skoro pet meseci. Kliperski su trijumfovali zahvaljujući sjajnom Vilijamsu koji je ubacio 22, a pratio ga je Džordž sa poena.

S druge sgtrane, crnogorski centar Nikola Vučević je ostvario dabl-dabl učinak i meč završio je sa 18 poena i 10 skokova. Karter-Vilijams je postigao 16, a Eron Gordon 13 poena.

Pola sata nakon ovog meča, svoj susret započeli su i Denver i Vašington (89:82), a zanimljivo je da je Nikola Jokić meč počeo kao plejmejker Nagetsa.

Razlog leži u činjenici da je Denver imao samo osam košarkaša u rotaciji i da je Troj Denijels bio jedini bek. Džamal Marej, Geri Heris, Vil Barton, Tori Kreg, Majkl Porter junior i Monte Moris nisu igrali na ovom meču.

Srpski centar je meč završio sa 16 ubačenih poena i po sedam skokova i asistencija. Ali i osam izgubljenih lopti. Bol Bol je ostvario dabl-dabl učinak od 16 poena i 10 skokova, a zanimljivo je da je imao i šest blokada.

Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su od Majami Hita 104:98, u prvom pripremnom meču pred nastavak NBA sezone. Na terenu smo videli dvojicu srpskih internacionalaca – Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu. Bogdan iza sebe ima slabu partiju u kojoj je postigao tri poena (1/5 iz igre), tri skoka i četiri asistencije, dok je Bjelica bio među najefikasnijima u timu. Krilni centar je na parketu proveo 18 minuta i za to vreme ostvario je učinak od 13 poena i tri asistencije, a iz igre je šutirao 3/4, odnosno s bacanja 7/8.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Dankan Robinsona sa 18 poena, Hiro je ubacio 15, a Olinik 12. Goran Dragić je imao 11, a Džmi Batler devet poena.

Košarkaši Nju Orleans Pelikansa nisu imali problema sa Bruklin Netsima – 99:68. Pelikane je do pobede predvodio ruki Nikel Aleksandar-Voker sa 14 poena, četiri skoka i asistencije, dok je kod Netsa dabl-dabl učinak imao je Džeret Alen (10p i 10sk), dok je Džana Musa bio najefikasniji sa 11 poena.

NBA:

LA Klipers – Orlando 99:90
Denver – Vašington 89:82
Bruklin – Nju Orleans 68:99
Majami – Sakramento 104:98

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter