0
Košarka

ŽELEO SAM DA BUDEM KAO ON: Dragić otkrio ko mu je bio idol tokom odrastanja, u pitanju je legenda Partizana!

Objavljeno: 21.07.20 u 18:22

Slovenački plejmejker Goran Dragić otkrio je razlog zbog čega je tokom mlađih kategroija na dresu nosio broj pet.

Dragić se povukao iz reprezentacije Slovenije 2017. kada je sa državnim timom te zemlje osvojio Evropsko prvenstvo pobedom nad Srbijom u finalu. On se trenutno nalazi u Orlandu, gde se sa saigračima priprema za nastavak NBA sezone, a za zvaničan Jutjub kanal ‘NBA Evropa’ govorio je o svojim brojevima na dresu tokom karijere.

U Majamiju godinama nosi broj sedam, a sada je pojasnio i zbog čega.

– U tom trenutku to je bio slobodan broj… uvek sam želeo da nosim „tri“, a svi znamo ko je nosio njega ovde, gospodin Dvejn Vejd. Pričao sam s porodicom i deca su mi rekla da vole bajku „Snežana i sedam patuljaka“ i onda je ostao sedam – iskreno kaže Dragić.

Dragić je potom upitan da obrazložo zbog čega je kao dete nosio ‘peticu’.

– Kao dete sam nosio broj pet zbog jednog košarkaša, koji je i igrao u Majamiju. On je Srbin i zove se Predrag Danilović. On je bio moj uzor kada sam odrastao i želeo sam da budem on.

Slovenac je u Finiksu nosio brojeve dva i jedan, dok je u reprezentaciji nosio razne, a između ostalog i ‘trojku’. Otkrio je i zašto se divio broju tri.

– Dražen Petrović je nosio tri kada je bio u Netsima, on je jedan od najvećih košarkaša Evrope. Gledao sam i njega i zavoleo sam njegovu igru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter