in , , ,

VLADO ŠĆEPANOVIĆ: Partizan neće menjati filozofiju, potreban nam je još centar

Novi trener Partizana Vlado Šćepanović govorio je o očekivanjima u ABA ligi.

Šćepanović, koji je na mestu prvog trenera zameni Andreu Trinkijerija, bio je gost televizije Arenasport, gde je govorio na razne teme, a dotakao se i Italijana.

– Ne bih ulazio u motive, vrstu razgovora između njega i Partizana, ali u svakom slučaju i da je ostao Andrea još godinu dana – bio bih njegov pomoćnik. Morate biti spremni na svaku odluku. Nisam puno razmišljao da li da preuzmem Partizan – naglasio je Šćepanović.

PROČITAJTE JOŠ: BOGDANOVIĆ O PORUCI ‘SLOBODA’ NA DRESU: Veoma moćna reč!

Naredna sezona igraće se bez prisustva publike, a Šćepanoviću se takve situacije nikada nisu dopadale, međutim moraće da se naviknu jer su okolnosti tako naložile.

– Svima znači i biće hendikep ako se bude igralo bez publike. Nismo još bili u situaciji da razgovaramo o tim stvarima, ali se razmišlja i u tom pravcu. Mi smo u Areni od prošle godine, imamo ugovor, a sport se igra zbog publike – bila mala ili velika sala – to će biti sablasno. Ni kao igrač nisam voleo da igram pred praznom salom, to nije sport, to nije košarka. Situacija je takva kakva jeste i pretpostavljam da će taj početak biti bez publike – rekao je Šćepanović tokom gostovanja na TV Arenasport.

On je dodao da će glavni zadatak na tržištu biti dovođenje centra, a još ranije u klub je došao Kodi Miler Mekintajer, kao i Nemanja Dangubić.

Pozitivno je što je 70% ekipe ostalo. Kad imate ekipu koja je naučila na jedan sistem rada, teško je preko noći menjati krucijalne stvari. Biće slična filozofija, naravno imam i ja neke poglede na košarku i život, pa ćemo možda nešto novo da ubacimo, moje košarkaško shvatanje, ali ne treba očekivati prevelike promene košarkaške filozofije. Gro ekipe je već tu, vratio se i Janković. Sad smo u situaciji da gledamo igrača na poziciji pet. Na ostalim pozicijama smo formirali ekipu, nećemo da žurimo, pratićemo situaciju na tržištu, a bitan je profil igrača koji nam je potreban na ovu postojeću ekipu. Ovo je nepoznata situacija u istoriji košarke i ništa ne može da se planira unapred – rekao je Šćepanović.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZVANIČNO! Novi trener KK Partizan je Vlado Šćepanović! Vaš komentar?

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

DEJAN STANKOVIĆ: Nastavljamo sa jakim radom

NIKOLA KRSTOVIĆ: Želim što više golova