1
Košarka

STOJAKOVIĆ O INDIJANAPOLISU: Bili smo ‘raspad’, a onda je protiv Amerikanaca proradio inat! (VIDEO)

Objavljeno: 18.07.20 u 12:15

Jedan od najvećih uspeha srpske košarke bio je osvajanje zlata na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine.

Deo te reprezentacije bio je i jedan od najboljih trojkaša ikada u NBA ligi Predrag Stojaković koji je sa Dalas Maveriksima osvojio i NBA prsten.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA PRIPREMA BIVŠEG KAPITENA ZA NOVU ULOGU: Obradović otkrio koju funkciju preuzima Marko Simonović!

On je otkrio neke zanimljive detalje prisetivši se Indijanapolisa 2002. godine.

– Ne znam kako da opišem dešavanja u Indijanapolisu. Naravno, posle osvajanja svi mi to opisujemo kroz neke šaljive anegdote, ali u tom momentu to uopšte nije bilo šaljivo. U jednom periodu, do utakmice sa Amerikancima u četvrtfinalu, bilo smo, da ne kažem raspad, ali nismo igrali dobru košarku – kazao je u intervjuu za Sport klub Predrag Stojaković i potom dodao:

– Ipak, svako je u sebi pronašao tu dozu ponosa. Proradio je inat i mi smo proradili kao tim. Shvatili smo da svako od nas mora nešto da žrtvuje, da bismo nešto uradili kao ekipa. Posle jedne utakmice protiv Amerikanaca se ispostavilo da naše samopouzdanje raste. To je taj „momentum‘, što bi rekli Amerikanci, koji nas je poneo sve do kraja tog takmičenja. E sad, da li postoje problemi? Problemi postoje u svim ekipama. Mislim da su ekipe bez problema ekipe bez pulsa. Ne možeš da očekuješ od ljudi koji nemaju puls i emociju da budu dobri takmičari. Naša stara škola je učila da na neki način isprovociramo momenat – rekao je Stojaković. 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter