0
Košarka

JASNA PORUKA LEBRONA DŽEJMSA: Neću, to ne oslikava moju misiju!

Objavljeno: 12.07.20 u 17:34

NBA liga uvela je određene promene koje se tiču dresova ekipa.

Sada na njima umesto prezimena igrača mogu da stoje razne poruke i slogani koje mogu da nose igrači. Bord lige odobrio je 29 različitih slogana koje igrači mogu da nose.

Na spisku su našli: Black Lives Matter (Crni životi su važni), Say Their Names (Reci njihova imena), Vote (Glasaj), I Can“t Breathe (Ne mogu da dišem), Justice (Pravda), Peace (Mir), Equality (Jednakost), Freedom (Sloboda), Enough (Dosta), Power to the People (Moć ljudima), Justice Now (Pravda sada), Say Her Name (Reci njeno ime), Si Se Puede (Da, ti možeš), Liberation (Oslobođenje), See Us (Vidite nas), Hear Us (Čujte nas), Respect Us (Poštujte nas), Love Us (Volite nas), Listen (Slušaj), Listen to Us (Slušajte nas), Stand Up (Usprotivi se), Ally (Saveznik), Anti-Racist (Antirasist), I Am A Man (Ja sam čovek), Speak Up (Progovori), How Many More (Koliko još), Group Economics (Grupna ekonomija), Education Reform (Reforma obrazovanja) i Mentor.

Na igračima je izbor oko slogana i poruke koju žele da pošalju, ali je zvezda Lejkersa izjavio da neće nositi slogan, već dres sa svojim prezimenom.

– Ne moram da imam nešto na leđima svog dresa kako bi ljudi shvatilli moju misiju ili znali za šta se zalažem i zbog čega sam ovde. Mislim da je to sjajno, ali podržavam i sve one koji se nisu za to odlučili – rekao je Džejms i dodao da podržava i one koji su odlučili da umesto prezimena nose slogan.

Lebron je potom istakao:

– To je nešto što jednostavno ne oslikava moju misiju, ne poklapa se sa mojim ciljevima. Voleo bih da sam mogao da biram šta ću da stavim na svoj dres. Imao sam nekoliko ideja, ali nisam bio deo tog procesa, što je u redu. To mi ne smeta – zaključio je Džejms.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter