0
FIBA Liga šampiona

FOTO: Twitter/screenshot

ISTORIJSKI TRENUTAK: Velika Britanija dobija predstavnika u evropskoj košarci!

Objavljeno: 11.07.20 u 22:45

Prvi klub iz Velike Britanije u nekom evropskom košarkaškom takmičenju biće London Lajonsi!

Oni će u sezoni 2020/2021 učestvovati u FIBA Ligi šampiona i krenuće od kvalifikacija, objavio je ‘Jurohups’.

Tako će London prvi put biti na evropskoj košarkaškoj mapi u 21. veku, što je dugo bila želja prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua.

Londonski ‘lavovi’ su osnovani 1977. godine, ali prvobitno su bili u Hemel Hempstedu.

Od tada su Lajonsi menjali gradove i bili u Votfordu i Milton Kejnsu, a onda su se preselili u Olimpijski park u Londonu.

Nova vlasnička grupa donela je ulaganja za koja se u klubu nadaju da će biti ne samo održiv, već i konkurentan.

Prelazeći u London, znali smo da je ovo jedan od većih gradova na svetu, ali i grad koji dugo nije imao košarkašku ekipu. Naši prvi ciljevi bili su prihvatanje u zajednice u prve tri do četiri godine i osvajanje titule šampiona i pokušaj da uđemo u Evropu u periodu od pet do sedam godina. Ponekad je to bilo teško i mučno putovanje, ali nakon preseljenja u London 2013. evo sada smo uspeli – ispričao je Vins Makulaj, a potom je dodao:

Istina je da je igračka populacija, ako gledate kroz sve starosne grupe, nije manje talentovana od recimo Francuske. Ako u Evropi možemo da izgradimo uspešan tim iz Londona, nadamo se da možemo izvršiti neki pritisak na pravim mestima i uticati na promene. Prvo moramo postati stabilan, dosledan evropski tim.

Zamislite samo da u sredu uveče u London dovedete tim iz Izraela, Grčke ili Litvanije, da se sastanu dva tima. Ako još jedan od tih timova bude londonski, sa britanskim igračima, ovo je neverovatna stvar za britansku košarku – zaključio je Makulaj.

FOTO: Twitter/screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter