0
Košarka

FOTO: NBA.com

BOGDANOVIĆ PROGOVORIO O POTEZU TRINKIJERIJA: Ne mogu da podržim, ali ga razumem! Borićemo se dalje

Objavljeno: 06.07.20 u 19:45

Srpski košarkaš i as Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović govorio je na online konferenciji sa nekoliko srpskih novinara.

Dotakao se raznih tema, prva je bio rastanak Partizana i Andree Trinkijerija.

– Iz ljubavi prema Partizanu ne mogu da podržim takvu odluku Trinkijerija, ali moram i da ga razumem. Otišao je u evroligaški tim, u Bajern, verovatno je dobio i veći novac. Većina stranaca bi uradila isto tako, a možda i neko sa našeg prostora. Teško je to, i on na kraju gleda neku svoju karijeru. Ponavljam, ne mogu da ga podržim, ali razumem ga, to je posao na kraju. Doći će neki novi trener i to je to, borićemo se dalje – rekao je Bogdanović.

Potom se reprezentativac Srbije dotakao i načina na koji je košarkaška zavesa spuštena na sezonu.

– Ne verujem da je Partizan mogao mnogo da se pita oko kraja sezone, verovatno je „milion“ razloga uticalo na takvu odluku. Ostaje žal, jer momci su dobro igrali, a na kraju su ostali, ne mora čak ni trofej da bude, ali neka nagrada za sve ono što si radio cele sezone. Nije to lako, priča se stalno o parama, o promenjenim trenerima, najmanje se priča o njihovom trudu, a najlepša satisfakcija je kad ostvariš cilj za koji si cele sezone radio… A sad nisu mogli da završe posao – istakao je Bogdanović.

As Sakramenta potom je govorio i o odlasku Željka Obradovića sa klupe Fenerbahčea, pod čijom dirigentskom palicom je igrao pre odlaska u NBA, kao i postavljanja Igora Kokoškova za njegovog naslednika.

– Ja sam mu rekao, svi to znamo, Igor je za glavnog trenera. I drago mi je što su baš njega pozvali, to znači da ga cene. Nije lako posle Željka, on je ispisao neke nove stranice svoje, a Fenerhovu klupsku istoriju je maltene tek otvorio. Ali ja sam mu rekao šta stvarno mislim o tome, da on ima kvalitet da od njih napravi izuzetnu ekipu. Gladan je uspeha. Ogromna je ipak prednost kad vodiš neki šampionski tim, koji će da uloži novac, da napravi ekipu. Dobra je i odluka da mu se da ugovor na tri godine, to mu daje neku sigurnost, mogućnost da se oseća komforno. Mnogo bi teže bilo da je potpisao na godinu dana zaključio je Bogdanović.

FOTO: NBA.com 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter