1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA Liga

BURNA SEDNICA ABA LIGE: Predsedništvo se oglasilo saopštenjem, ništa više neće biti isto!

Objavljeno: 29.06.20 u 19:21

Tokom današnjeg dana održan je sastanak ABA lige, a posle današnjeg dana ništa neće biti isto.

Navodi se i da neće biti ni ABA Superkup, koji je od 13. do 16. septembra trebalo da se održi u Podgorici.

– U skladu sa potvrđenim sistemom takmičenja, poslednjeplasirani tim ABA lige neće imati pravo učešća na ovom nivou takmičenja u sledećoj sezoni, dok će se 13-plasirani tim ABA lige i finalista ABA lige Liga 2 cmeđusobno suočiti u kvalifikacijama za ABA ligu. S obzirom da nam prisustvo i razvoj virusa COVID-19 i dalje donosi nekoliko restriktivnih faktora, ABA liga j.t.d. Skupština je odlučila da otkaže ABA Superkup 2020/21 – navodi se u saopštenju.

Skupština regionalne lige odlučila je da će dva ranga takmičenja imati po 14 klubova sve do sezone 2024/25. Takođe je odlučeno da se ABA Superkup odloži, podsetimo, bilo je planirano da se održi u podgorici od 13. do 16. septembra u Podgorici

– Na osnovu rezultata na državnim prvenstvima, članovi ABA lige 2 u sezoni 2020/21 biće Gorica, Helios Suns, Lovćen 1947, MZT Skoplje Aerodrom, Rabotnički, Sloboda Užice, Spars, Sutjeska, Široki i Zlatibor. U isto vreme, ABA liga j.t.d. Skupština je usvojila kriterijume za popunjavanje dodatnih mesta u ABA ligi 2 i na osnovu njih Mladost Zemun, Studentski centar, Sloboda Tuzla i Podgorica dobili su vajld karte. Sezona ABA 2 lige 2020/21 počeće 23. septembra 2020. Regularni deo sezone traje do 7. aprila 2021, dok plej-of počinje 14. aprila 2021. ABA liga i njeni klubovi nastaviće da prate razvoj situacije u vezi sa Covid-19 i ostaće u stalnom kontaktu sa državama i zdravstvenim organizacijama, kako bi koordinirali svoje dalje korake u skladu sa mogućim ograničenjima- stoji u saopštenju ABA lige – navedeno je u saopštenju.

Najviše rasprave izazvao je predlog KK Partizan da se FMP izbaci iz lige. Sednica koja je počela u 11 časova rasplamsala se. Deo klubova pretio je istupanjem iz lige ukoliko FMP ostane član ABA lige, dok je deo pretio istupanjem ukoliko ‘panteri’ budu izbačeni iz lige.

0
0

1 Komentara

  1. POLTRONI ,AKO FMP OSTANE BOJKOT. DA VIDIMO KO UZIMA COVICEV
    (+DRZAVNI) NOVAC. DOKLE
    COVIC DA MULJA SA DVA KLUBA U ISTU LIGU. KO
    TO PODRZAVA SAUCESNIK
    JE. IZNESJTE JAVNO PRLJAV
    VES. NEKA NAROD VIDI ,
    STA MAFIJA RADI.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter