Američki košarkaš Kori Volden odlučio je da napusti Partizan!

Odlični bek, koji je prošle sezone nosio crno-beli dres sa brojem dva, odlučio je da plati propisano obeštećenje i u nastupajućoj sezoni igra u drugom timu.


– Pri dolasku u Partizan, Volden je potpisao dvogodišnji ugovor, a pred ovu sezonu, klub mu je ponudio odlične uslove za nastavak saradnje – navodi se na sajtu.

Ipak, Kori Volden je odlučio da prihvati ponudu drugog kluba koja je finansijski znatno veća i za taj novac plati propisano obeštećenje i ima daleko veća primanja od onih koje je imao u Partizanu.

U Evrokupu, Amerikanac je tokom grupne faze takmičenja imao prosečan učinak od 6,5 poena uz 3,3 asistencije i dve izgubljene lopte po meču. U Top 16 fazi, zahvaljujući dobrim igrama u dva meča protiv Virtusa iz Bolonje, Volden je svoj učinak poboljšao na 9,8 poena 2,8 asistencija i 1,8 izgubljenih lopti.

U ABA ligi, američki bek je imao učinak od 8,9 poena uz 1,8 asistencija i 1,4 izgubljene lopte.

– KK Partizan NIS će na poziciji koja je ostala upražnjena potražiti drugo rešenje. Ujedno, klub se zahvaljuje Voldenu na svemu učinjenom tokom sezone 2019/20 i želi mu sreću u nastavku karijere – piše u zaključku.

 

FOTO: KK Partizan