3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

PRELAZAK U REDOVE RIVALA – KOŠARKAŠKI ‘SLATKI GREH’: Od Divca, Gurovića, Radivojevića, Robertsa, sve do Voldena…

Objavljeno: 27.06.20 u 19:47

Češće nego što je to slučaj u fudbalu, imali smo prilike da u košarci vidimo prelazak iz jednog tabora u drugi.

Poslednje ime koje se pojavilo kao mogući prelazak iz Partizana u Crvenu zvezdu jeste Kori Volden, čini se da ‘Grobari’ neće lako preći preko odluke Amerikanca da Humsku zameni Malim Kalemegdanom. Ipak, niti je prvi koji se odlučio na ovaj potez, a čak nije ni prvi amerikanac.

Dresove ‘večitih rivala’ ranije su nosili Teren Kinsi i Lorens Roberts, a dobro se pamti i odluka Milana Gurovića i Vuka Radivojevića da obuku dres do tada ljutog rivala… Bilo je onih koji su sa velikim uspehom nastupali i za jedne i druge.

TRAGEDIJA POGODILA FUDBALSKI SVET: Preminuo proslavljeni trener Ilija Petković – Emotivan oproštaj Save Miloševića!

Poput Mlađana Šilobada, Dejana Tomaševića, Đure Ostojića, Nemanje Bjelice, Milana Dozeta… Čak je svojevremeno i omiljeni trener svih partizanovaca Duško Vujošević sa klupe predvodio Crvenu zvezdu.

Najspektakularniji transfer je obavljen u jesen 1998, kada je u Crvenu zvezdu stigao Vlade Divac! Miljenik navijača Partizana, kasnije i predsednik kluba, iskoristio je NBA lok-aut i u interesu srpske košarke odigrao dve evroligaške utakmice za mrskog rivala.

Direktno iz Partizana u Zvezdu:

Vladimir Đokić
Dragan Lukovski
Boris Bakić
Darko Balaban
Raško Katić
Kori Volden?

Direktno iz Zvezde u Partizan:

Mlađan Šilobad
Dragoljub Vidačić
Dejan Tomašević
Miloš Vujanić
Luka Bogdanović
Goran Ćakić
Đuro Ostojić
Lorens Roberts
Ivan Marinković
Aleksandar Cvetković
Stefan Janković

Igrali u Partizanu, a potom i u Crvenoj zvezdi:

Stevan Jelovac
Mirko Kovač
Nemanja Bjelica
Vuk Radivojević
Milan Gurović
Stefan Stojačić
Mlađan Šljivančanin
Milan Dozet
Aleksandar Gajić
Marko Lekić
Vlade Divac
Dražen Dalipagić
Terens Kinsi
Strahinja Milošević
Ivan Radenović
Predrag Samardžiski
Sava Lešić
Džejms Gist 

Igrali u Zvezdi, a potom i u Partizanu:

Zoran Slavnić
Slavko Vraneš
Raško Katić
Čedomir Vitkovac
Jovo Stanojević
Vladimir Micov
Aleksandar Gilić
Stevan Milošević
Radomir Šaper
Bora Stanković
Zoran Sretenović
Andrija Milutinović
Đorđe Gagić

FOTO: KK Partizan

0
0

3 Komentara

  1. Obican teletsbis od coveka,i sam vidi kako je uzarena atmosfera kada igraju ive dve ekipe,obim potezom on je sebi iskopao duboku jamu,koja ce ga pratiti i oada napusti mutanta iz predgradja,mogao je da bira bilo koji klub u evropi ,a on kaksv karakrer ima izabrao je u istom gradu klub,nece se taj nasetati prestilnicom,karantin mu je obezbedjen dokle god je u beogradu,na parketu ga ceka zivi pakao!!!neko ko izda morace denelo da plati!

    0
    0
    Odgovori
  2. svi ovi pobrojani igraci su igrali za oba kluba u neko :zdravo vreme“normalne godine koliko toliko. ovaj transfer govori izmedju ostalog: da se voldenu isplati da iskesira svoj ugovor , jer ga u komsinici cekaju duplo veca primanja. odakle pomenutoj komsinici toliki novci.. zaradili u evro ligi, prodali pa zaradili, napravili neki dobar marketingski potez? nista od ovoga. sipa AV za komsinicu koliko treba. ciji su to novci? jednim delom svih nas. i onda NJEGOS kaze “ a tirjanstvu nogom za vrat stati, najveca je duznos covekova: (izvinjavam se ako citat nije tacan).

    0
    0
    Odgovori
    • A kad su pare davali socijalisti,Dacic i Ruzic,demokrate sakom i kapom,Tadic se kidao na utakmicama,Dodik nije propustao… tada bilo sve ok.?Tada to nisu bile drzavne pare,tada je to bilo legitimno sto oni navijaju za Partizan pa se nisu libili da daju drzavne pare?!To nisu bile i moje pare,moji porezi i ostalo za sta se sada hvatas?E sad malo da sagledas stvari i iz drugog ugla pa da shvatis da nema uspeha bez drzave!Mala smo mi zemlja da bi bilo drugacije!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter