0
Evroliga

FOTO: Euroleague

KRAJ JEDNE ERE: Željko Obradović napustio Fenerbahče, privremeno zbogom košarci…

Objavljeno: 24.06.20 u 13:14

Sinoć u kasne sate objavljena je informacija da Željko Obradović nije više trener Fenerbahčea.

Zvanično je završena jedna era, najveći košarkaški trener u Evropi Željko Obradović od juče više nije trener turskog velikana. Saradnji je došao kraj nakon sedmogodišnje saradnje.

Srpski trener odlučio je da privremeno kaže zbogom košarci.

– Prošle nedelje sam imao tople i iskrene razgovore sa predsednikom Alijem Kočom, zamenikom Semihom Ezsojem i generalnim menadžerom Mauricijom Gerardinijem. Posle svega, odlučili smo da se vratim u Beograd i da provedem nekoliko dana sa porodicom. Kao rezultat svega, doneo sam jednu od najtežih odluka u svom životu i da uzmem godinu pauze od trenerskog posla – naveo je Obradović.

Sa klupe je turskog velikana Obradović predvodio 507 puta, ostvario je 382 pobede, pet puta igrao je na fajnal-four Evrolige, tri puta u finalu, jednom je osvojio Evroligu i u tom periodu četiri puta osvojio je tursko prvenstvo, tri Kupa Turske, kao i tri Prezidental kupa.

Predvodio je kao trener Partizan, Huventud, Real Madrid, beneton, Panatinaikos i Fenerbahče. Kao i reprezentaciju Jugoslavije. Jedan je od 50 osoba koje su najviše doprinele evropskoj košarci.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter