0
Košarka

PROBLEM ZA VIZARDSE: Davis Bertans propušta ostatak NBA sezone…

Objavljeno: 22.06.20 u 19:37

Košarkaš Vašingtona Davis Bertans propustiće ostatak sezone u NBA ligi.

Bertans će postati neograničeni slobodan agent na kraju sezone i očekuje se da će potpisati veliki ugovor kao jedan od najboljih trojkaša NBA lige.

Njegovu odluku da propusti takmičenje koje će krajem jula početi na imanju Volta Diznija na Floridi, prvo je preneo I-Es-Pi-En (ESPN), a zatim je anonimni izvor tu vest povrdio agenciji Asošiejted pres.

U prvoj sezoni u Vašingtonu, gde je došao prošlog jula, Letonac je u proseku postizao 3,7 trojki po utakmici pre nego što je sezona prekinuta 11. marta zbog pandemije korona virusa. On je iza linije imao šut od 42,4 odsto.

SRPSKI DVOJAC U TIMU KOLA RUSIJE: Bivši reprezentativci predvode odbranu kola Premijer lige (FOTO)

U sezoni 2019/2020 postigao je 200 trojki u 54 meča.

Pre nego što je sezona prekinuta, 27-godišnji bivši košarkaš Partizana u proseku je po utakmici postizao 15,4 poena, uz 4,5 skoka i 1,7 asistenciju.

Prema pravilima koje su dobili klubovi, Vizardsi će moći da dovedu zamenu za Bertansa, koji će biti zaveden kao ‘izuzet igrač’, što znači da gubi platu, ali da protiv njega neće biti pokrenut disciplinski postupak nakon što je odlučio da ne igra.

NBA liga će se nastaviti 31. jula učešćem 22 od 30 ekipa u Orlandu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter