0
AdmiralBet ABA Liga

NEBOJŠA ČOVIĆ: Šakota više nije trener Zvezde, odgovorio je i na ‘peckanja’ Mijailovića!

Objavljeno: 08.06.20 u 13:14

Košarkaškoj javnosti danas su se obratili prvi čovek kluba Nebojša Čović i iskusni trener Dragan Šakota.

Medijima se prvo obratio prvi čovek kluba Nebojša Čović, koji je obavestio javnost da Dragan Šakota napušta klupu Crvene zvezde. 

– Mi završavamo sezonu 19/20. Znate kako smo je završili, nažalost nije na terenu zbog više sile, a današnju konferenciju smo zakazali da bismo vam preneli informaciju da Šakota više neće biti trener Zvezde. Mi smo i kada je dolazio imali takav odgovor – rekao je Čović.

On je naglasio da je Šakota klub preuzeo u teškom periodu. 

Došao je u jednom od najtežih perioda u Zvezdi, bilo je puno priča, vodio je taj posao pre njega pomoćni trener Gavrilović, pričali smo sa raznim trenerima, ali jedan broj nije hteo, a sada bi hteo. Jedan broj trenera nije mogao jer su bili pod ugovorima, a jedan broj trenera se i plašio da preuzme ekipu u takvoj situaciji – istakao je prvi čovek Zvezde. 

Imao je zamerku i na rad pojedinih novinara Čović.

– Podigli smo očekivanja navijača u prelaznom roku, da li visoko ili ne… Saradnja s Šakotom izvanredna, zahvalan sam mu na svemu što je uradio. Nije bilo korektno što ste zdravog čoveka prozivali bolesnim, jurite ekskluzive koja odlazi u rijaliti oblasti, ali i to mogu da razumem. Ne diže to baš toliko tiraž. Prošli smo ovakvu sezonu i podigli ekipu, ali žao mi je jer bismo u završnici uzeli dva trofeja jer smo rasli u formi. U Evroligi smo imali dobar raspored… Nije to odluka Zvezde nego Evrolige i to je normalno da se to prenese i po dubini – rekao je Čović.

Osvrnuo se i na ‘prozivku Ostoje Mijailovića.

– Otvoreno, nemamo osećaj da nam je nešto poklonjeno, desilo se nešto, da li je to umetnost ili nije, zaključite sami – poručio je Čović.

Predsednik Zvezde istakao je da ni sa jednim trenerom nije imao bolji odnos, te da će klub pronaći novu ulogu Draganu Šakoti. 

– Ostaćemo u kontaktu i postoji ponuda da bude i dalje uključen za struku u klubu, a videćemo u narednom periodu koji je pred nama. Veliko hvala – rekao je Čović.

Sa lica mesta  za HotSport – Vladimir Andonov 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter