Na današnjoj pres konferenciji Partizana, prvi čovek košarkaške sekcije crno-belih otkrio je gde će nastupati Partizan u nastavku sezone.

On je u opširnoj konferenciji obavestio novinare da će Partizan nastaviti takmičenje u Evrokupu. 


Mislim da je Partizan najviše dao evropskoj košarci. Što igrača, što trenera. Ja sam tom činjenicom ponosan, verujem da su svi partizanovci ponosni. Odluka našeg kluba neće uticati na sponzore i naše jedinstvo. Mi imamo kontinuitet u radu. Veliki deo ekipe ostaće i sledeće sezone. Ponosan sam na činjenicu da je Trinkijeri pronašao hemiju i način kako se radi u Beogradu. Sa ograničenim budžetom napravio je dobru stvar. Imamo novac, košarku, hteo sam da vagamo šta ćemo da radimo. Ja, kao menadžer morao bi da razmišljam komercijalno. Tri godine sam u Partizanu, na kraju sam prelomio da ostanemo u Evroligu i Evrokupu i da kroz njega tražimo svoj put u Evroligi. FIBA nam je dala korektnu ponudu i otvorene opcije bez ucenjivanja. Odluka je na nama i mismo je doneli – rekao je Mijailović. 

Pohvalio je predsednik Partizana i organizaciju evropskih mečeva koji su bili na najvišem nivou. 

– Organizacija naših utakmica bila je na visokom nivou, naši mečevi bili su posećeniji u Evrokupu od većine mečeva Evrolige. Takođe i meč u Bolonji koji su pratili naš tim. Košarkaši Partizana imaju najbolje navijače – istakao je Mijailović.

On je otkrio i kako je tekao proces odluke. 

– Imali smo četiri opcije. Prva je Evroliga, to se nije desilo sticajem okolnosti. Ja ne mogu rećči da bismo osvojili Evrokup, ali smo imali veliku šansu da to ucinimo pred punom Arenom, to je igrač više. Na maksimumu smo bili kada su svi rezultati u pitanju. Druga opcija je FIBA, najisplatljivije iz finansijskog apsekta koju Partizan može da donese. Niko od nas ne zna šta će doneti naredna godina i razmišljali smo o tome da pređemo u FIBU, razmišljali smo i da se posvetimo ABA ligi, a četvrta opcija je takmičenje u Evrokupu, a svima nama ne prija da igramo Evrokup, to takmičenje smo prerasli. Tu je došlo do podele između članova odbora. Na kraju mi je pripalo da odlučim šta ću da radim u budućem periodu – rekao je Mijailović