0
Košarka

NASTAVLJA SE NBA LIGA: U dosad neviđenom formatu učestvovaće 22 ekipe!

Objavljeno: 04.06.20 u 20:27

Košarkaška NBA liga nastaviće se 31. jula u Orlandu i to u novom formatu!

Uprava NBA lige usvojila je predlog o nastavku sezone sa 22 tima, prenose dobro obavešteni američki novinari.

Bord guvernera se sastao danas da odluči o nastavku takmičenja, još se čeka zvanična odluka.

U ova 22 tima bili bi uključeni oni koji bi mogli da se domognu plej-ofa u preostalim utakmicama ligaškog dela takmičenja u svakoj konferenciji. Po tim smernicama bi u Orlando išli Nju Orleans, Feniks, Portland, Sakramento i San Antonio sa Zapada, kao i Vašington, kao jedini tim koji ima šansu da se domogne osmog mesta Istoka.

Treba naglasiti i da je sindikat igrača tražio da se u svakom slučaju odigra nekoliko ligaških utakmica pre početka plej-ofa.

Prema istim izvorima, svi klubovi su bili ‘za’ osim Portlanda.

U Diznilend u Orlandu (država Florida) ići će 16 timova koji su već na mestima za plasman u plej-of, kao i šest preostalih timova koji imaju šanse da se domognu osme i poslednje pozicije na Istoku i Zapadu.

Taj plej-in bi se igrao ovako: Ako devetoplasirani tim ima više od četiri pobede manje za osmim, taj osmi ulazi u plej-of; ako deveti tim ima tačno četiri ili manje pobeda od osmog, onda će osmi i deveti ući u plej-in turnir, u kome će osmi ispadati ako izgubi dva puta, a deveti samo jednom.

Tačan datum još nije objavljen, ali je komesar NBA Adam Silver prošle nedelje rekao da se planira 31. jul.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter