Najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan oglasio se putem društvenih mreža nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda od strane policajca u Mineapolisu i nereda koji su usledili nakon toga.

To je trenutno goreća tema na tlu Sjedinjenih Američkih Država, koje se i dalje bore sa pandemijom korona virusa. Potrebu da se obrati ima i legenda NBA lige, čija je reč izuzetno poštuje i ceni.


– Duboko sam ožalošćen, iskreno u bolu i vrlo ljut. Vidim i osećam svačiji bol, bes i frustraciju. Stojim sa onima koji se suprotstavljaju rasizmu i nasilju prema ljudima druge boje kože u našoj zemlji. Dosta nam je –  naveo je Džordan i pozvao na jedinstvo u borbi protiv rasizma.

On je istakao da u ovom momentu svi trebaju da pokažu saosećanje i empatiju i da nastave mirno da izražavaju negodovanje protiv nepravde i traže odgovornost.

– Naš jedinstveni glas mora da izvrši pritisak na vlasti za kreiranje sistemskih promena. Svako od nas mora biti deo rešenja i moramo zajedno da radimo na tome da osiguramo pravdu za sve – poručio je legendarni košarkaš Čikago Bulsa, a trenutno vlasnik Šarlota.

 

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A statement from Michael Jordan:

Објава коју дели Jordan (@jumpman23) дана