Prvi put posle odluka Evrolige i ABA lige oglasio se KK Partizan saopštenje, a sve povodom završenog sastanka regionalnog takmičenja.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti:


– Skupština ABA j.t.d. lige je danas proglasila kraj šampionata za sezonu 2019/20. Glasovima većine klubova, odlučeno je da se šampinat ne nastavi, a da se ostvareni rezultati ne vrednuju, odnosno da se sezona “otkaže”, čime je regionalna liga ostala bez prvaka u sada već završenoj sezoni.

– – KK Partizan NIS je na Skupštini ostao dosledan svojim ranije izrečenim stavovima i želji da se liga završi na terenu. Ipak, pošto je izglasano da se liga ne nastavi, Partizan NIS je predložio da iz lige niko ne ispadne i da se prvenstvo proširi na 14 timova, uz promociju dve prvoplasirane ekipe iz ABA 2 lige. Takođe, Partizan NIS se zalagao da se trenutni plasman na tabeli proglasi konačnim, uzimajući u obzir da je odigrano 21 prvenstveno kolo od mogućih 22, bez plej-ofa, ali je većina klubova bila za opciju da se sezona “otkaže”. O svojim planovima za budućnost, KK Partizan NIS će javnost obavestiti na konferenciji za medije koja će biti održana 4. juna 2020. godine – stoji u saopštenju KK Partizan.

FOTO: KK Partizan