1
AdmiralBet ABA Liga

HAOS NA SASTANKU ABA LIGE: Pretnje tužbama i istupanjem iz lige, širi se takmičenje, sada se glasa o novim učesnicima…

Objavljeno: 27.05.20 u 18:05

Bura na Jadranu danas tokom video sastanka čelnika klubova ABA lige koja definitivno neće imati šampiona i koja će biti proširena na 14 klubova.

Već smo pisali da je devet klubova bilo za to da se liga prekine, dok su tri želela da se borba za titulu nastavi, iako to ne bi bila prohodnost ka Evroligi. Ipak, prava bura je nastala kada je doneta odluka da se sezona poništi i ostane bez šampiona, sa proširenjem od oktobra.

Posle diksusije koja je trajala oko dva sata, osam od deset klubova je bilo za to da šampiona nema, kao ni ispadanja, već da ABA liga od sledeće sezone broji 14 učesnika. Dva kluba su bila za to da se proglasi novi šampion po tabeli koja je bila pre početka pandemije korona virusa, dok su Cedevita Olimpija i Budućnost imali zasebne predloge.

Kada je bilo reči o proglašenju šampiona došlo je do velikih nesuglasica, pretilo se tužbama, a bogami po nekim informacijama i istupanjem iz lige. Sastanak nije završen, pošto se sada veća koja će dva tima popuniti ABA ligu, to će najverovatnije biti prvoplasirani i drugoplasirani tim ABA 2 lige pre prekida – Borac iz Čačka i Split.

0
0

1 Komentara

  1. Dva kluba su bila za to da se proglasi šampion ABA lige. Postavlja se pitanje da li su to bili PartizanIgokea i IgokeaPartizan

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter