0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

PROMENE U KAUNASU: Žalgiris menja igrački kadar, ne i trenera

Objavljeno: 26.05.20 u 14:20

Litvanski Žalgiris naredne sezone na raspoaganju će imati 30% manji budžet, što će prouzrokovati brojne promene u igračkom kadru.

Šampion Litvanije će imati budžet između 7 i 8 miliona  evra za sezonu 2020/2021.

Sezona u Evroligi i Evrokupu je završena pa je vreme za svođenje raćuna. Mnogi evropski klubovi doživeli su veliki finansijski udar, a među njima je i Žalgiris iz Kaunasa koji će morati da napravi ozbiljne rezove u ekipi. Arturas Milaknis, Kej Si Rivers i Edgaras Ulanovas napustiće tim, s obzirom da im ističu ugovori i da klub nije u mogućnosti da ih zadrži.

Dalje će morati da biraju između dva centra –Džoka Lendejla i Zeka Ledeja. Žalgiris će po svoj prilici zadržati bivšeg košarkaša Partizana, koji ne planira da napusti Kaunas, osim ako ne dobije ponudu iz NBA lige. Ledej će napustiti klub jer je jedan od najplaćenijih sa 550.000 evra godišnje što je preveliki teret za klub.

Šarunas Jasikevičijus koji na klupi evroligaša sedi od 2016. godine ostaće na njoj do kraja ugovora koji važi do 2021. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter