Goran Vesić zamenik gradonačelnika Beograda, izjavio je da je naša prestonica ponosna što je bila favorit za organizaciju tako velikog događaja u konkurenciji mnogih evropskih gradova.

Ipak Evroliga je donela odluku da se takmičenje ne nastavi. Ta odluka je podigla dosta prašine između ‘večitih‘.


Bez obzira što je Evroliga donela odluku da se ne odigra završnica ovog takmičenja grad Beograd je ponosan što smo, u konkurenciji mnogih evropskih prestonica, bili favoriti za organizaciju završnice takmicenja – istakao je Vesić, saopštila je Gradska uprava.

Vesić dodaje da je Evroliga donela odluku da se takmičenje privede kraju, gotovo sigurno bi se to desilo u Beogradu.

Ponuda Beograda je bila najbolja, najkonkretnija i još jedan dokaz da mi možemo u svakom trenutku da organizujemo najveće sportske događaje – naglasio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je izrazio zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, koji su svojim garancijama stali iza kandidature Beograda i učinili je najboljom u odnosu na druge prestonice. Ipak, veruje da će Beograd u bliskoj budućnosti biti domaćin završnice Evrolige.

Žao nam je što se ovakav sportski događaj neće odigrati ne samo u našem gradu već u Evropi. Beograd će već u septembru podneti zvaničnu kandidaturu za organizaciju Finalnog turnira Evrolige u nekoj od narednih sezona. Siguran sam da ćemo narednih godina ponovo ugostiti najbolje košarkaše Evrope – dodao je za kraj Vesić.

Fajnal for aktuelne sezone je trebalo da se odigra u Kelnu, dok se sledeće sezone igra u Atini. Naš glavni grad je bio domaćin u sezoni 2017/2018.