3
Evrokup

TO ŠTO JE NEKO LIDER NE ZNAČI DA BI BIO ŠAMPION: Evo šta je Bertomeu rekao o Partizanu!

Objavljeno: 25.05.20 u 18:02

Evroliga i Evrokup su prekinuti zbog pandemije korona virusa – i neće biti šampiona!

Odlukom čelnika lige, od naredne sezone gledaćemo iste klubove u Evroligi, a ta odluka nije se dopala prvoplasiranom Efesu, kao i klubovima iz Evrokupa, koji su se nadali da će se elitnog ranga dočepati kroz to takmičenje.

USIJALE SE DRUŠTVENE MREŽE: Odluka Evrolige razljutila ‘Grobare’ (FOTO)

Partizan je kao prvoplasirani tim, učesnik četvrtfinala, imao pravo domaćeg terena tokom završnice takmičenja, a toga se dotakao i Đordi Bertomeu.

ČOVIĆ: Žao mi je što se Evroliga završila ovako, ja znam da ljude najviše nervira istina

Efes takođe trenutno vodi u Evroligi, ali to ne znači da zaslužuje trofej jer takmičenje nije završeno. To važi za sve, kao i za sve lige. Još ima mnogo opcija da bi neko bio šampion i to nije samo koncept za ABA ligu, već i za Evrokup i za druga takmičenja. Morali smo da pokažemo konzistentnost. Razumem klubove koji hoće da budu deo Evrolige, to je legitimna želja, ali nažalost u okolnostima smo da svako mora da shvati koliko je ovo izuzetna situacija. Zato jedne godine neće biti promocije i ispadanja i nećemo imati šampiona. Nismo srećni, ali to je realnost. Moramo da izrazimo naše vrednosti – rekao je prvi čovek Evrolige.

KOŠARKAŠKI ZEMLJOTRES: Đordi Bartomeu najavio kraj Evrolige!

Dotakao se i negodovanja Partizana i Virtusa, on je istakao da ne postoji tim koji je gubitnik, već da su svi izgubili.

Ne vidim da je neki tim izgubio više od drugog. Svi smo ove sezone gubitnici. Evroliga je organizacija koja je izgubila mnogo otkazivanjem sezone i mislim da to važi i za klubove koji imaju ambiciju da budu šampioni Evrolige. Uložili su mnogo u roster i mogu da osećaju frustraciju jer ne mogu da završe sezonu. Razumem da će biti isti osećaj i u timovima koje ste pomenuli, ali sam uveren da shvataju zašto smo doneli ovu odluku. Napravili su veliki trud, ušli u završnu fazu Evrokupa, ali nažalost nećemo završiti sezonu i iz istog razloga zbog kojeg nemamo šampiona u Evroligi nemamo šampiona ni u Evrokupu. Siguran sam da će imati ambiciju da u budućnosti igraju Evroligu. Razumem frustraciju, svi osećamo frustraciju, ali nijedan tim ne gubi više od drugog. Svi gubimo – rekao je Bertomeu.

Na konstataciju novinara da će ovakva odluka najviše da razočara pristalice Partizana koje smatraju da su oštećene jer je njihov klub prvi u Evrokupu i ABA ligi, prvi čovek Evrolige je rekao:

– To što je neko trenutno vodeći ne znači da bi bio šampion. Ako takmičenje nije završeno ne možemo nikoga da nagradimo ili da ispadne tim koji nije mogao da igra ligu do kraja. Takmičenje nije završeno, mnogo je opcija za osvajanje trofeja, ne samo u ABA ligi. Nismo srećni, ali ovo je realnost – naglasio je Bertomeu.

0
0

3 Komentara

  1. Zbog tog čoveka i njegovih „radnji“ su pre neku godinu fudbalskom klubu Barselona bili zabranjeni transferi. Toliko o kakvom čoveku se radi. Odmah napustiti jadransku ligu i dobro razmisliti šta sa evrokupom. Ovo je privatna liga i tu logike nema. Samo interes.

    0
    0
    Odgovori
  2. Treba se okrenuti ligi sampiona i tacka i odustati od aba lige i poceti srpsku ligu i eto spasa z srpsku kosarku

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter