0
Košarka

FOTO: KK Partizan

ŠPANCI ZNAJU: Ko će u Evroligu, Zvezda ili Partizan? Evo od čega zavisi…

Objavljeno: 22.05.20 u 17:44

Sudbina Evrolige biće poznata u ponedeljak 25. maja.

Ono što ljubitelje košarke ovde najviše zanima jeste hoće li Srbija imati dva predstavnika u najjačem evropskom takmičenju. Malo je verovatno po pisanju Mundo Deportiva da će u Evroligi biti mesta za crno i crveno-bele.

NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI: Šta će biti sa Ikardijem? Inter i PSŽ (ni) blizu dogovora

Ono od čega zavisi ko će Srbiju predstavljati naredne sezone, jeste hoće li zbog pandemije koronavirusa biti nastavljeno takmičenje u tekućoj sezoni ili će ona biti prekinuta.

EVROLIGA ODLUČUJE: Timovi sa ‘A licencom’ u ponedeljak glasaju za nastavak sezone

Podsetimo, u slučaju nastavka ABA lige, Jadran će dobiti šampiona, te će u Evroligi igrati šampion Balkana. Dok će u slučaju da Evroliga ne bude nastavljena, mesta u ligi popunjavati timovi koji su u ovoj sezoni već nastupali.

List tvrdi da će igrati naredne sezone 18 timova, kao i ove sezone. I 11 ekipa su sigurne: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, CSKA, Makabi, Armani i Žalgiris.

SERHIO RODRIGEZ: Nema šanse da će se Evroliga nastaviti

Mesto u košarkaškoj eliti imaće i Bajern i Asvel, kao i Himki i još jedan klub iz Nemačke. Uz tri preostale pozivnice koje će biti upućene klubovima.

S tim da se u javnosti već sve glasnije govori da je jedna od te tri pozivnice namenjena Virtusu iz Bolonje.

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter