0
Košarka

VLASNIK ČIKAGO BULSA LJUT NA DŽORDANA: Majkl zna da nije bilo tako

Objavljeno: 20.05.20 u 19:25

Završeno je emitovanje serijala ‘Poslednji ples’, koji je očekivano izazvao puno reakcija aktera čuvene generacije Čikago Bulsa.

Osvojeno je šest titula u razmaku od osam sezona, a nakon 1998. godine se šampionska ekipa raspala.

Vođa tog tima Majkl Džordan zaključio je da žali što nisu ostali na okupu i ocenio da bi napali i sedmu titulu, naredne 1999. godine.

– Ako pitate sve momke koji su osvojili titulu 1998. bi li prihvatili jednogodišnji ugovor da pokušaju da osvoje i sedmu, šta mislite, da li ga potpisali? Da, potpisali bi. I ja bih takođe. Činio sam to i ranije. Da li bi Fil Džekson? Da. Pipen? Njega bi trebalo najviše vremena naterati, ali ako je Fil tu, ako je Denis tu, ako sam ja tu i idemo da osvojimo sedmu titulu, Pip to ne bi želeo da propusti izjavio je Džordan na kraju serijala i priznao da ga izluđuje to što nisu dobili novu priliku.

Međutim, vlasnik Čikago Bulsa Džeri Reinsdorf ne slaže se sa Džordanom i izjavio je da nije sve bilo tako.

– Nisam bio zadovoljan njegovom izjavom. Zašto? Zato što zna da nije bilo tako. Majkl i ja vodili smo neke privatne razgovore u to vreme, iz kojih nikada neću otkrivati detalje, ali ni najmanje ne sumnjam da je njemu i tada bilo jasno da ne možemo složiti šampionsku ekipu za sledeću sezonu – rekao je Reinsdorf za ‘NBC Sports Chicago’.

Reinsdorf je istakao da je Fil Džekson odbio da se vrati kao trener za sezonu 1998/99., a spomenuo je i Džordanovu povredu prsta na rezaču cigara.

Takođe, osvrnuo se i na bogatu ponudu Hjuston Roketsa Skotiju Pipenu i činjenicu da je Denis Rodman nakon rastanka odigrao još samo 35 utakmica u karijeri.

Uglavnom, sva krivica najviše se svaljuje na generalnog menadžera Džerija Krausa, koji je još na početku sezone 1997/1998 izjavio da će Fil Džekson, bez obzira i ako bude imao skor 82-0 završiti svoju misiju u Bulsima. Zato je Džekson tu sezonu nazvao ‘Poslednji ples’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter