0
AdmiralBet ABA Liga

DIREKTOR KK CRVENA ZVEZDA OTKRIO: Evo šta će biti sa strancima…

Objavljeno: 17.05.20 u 14:11

Košarkaška Evropa gleda ka sastanku Evrolige 24. maja kada bi trebalo da se zna hoće li se ili ne nastaviti sezona.

Od toga zavisi i povratak inostranih košarkaša u Crvenu zvezdu, kada to kažemo mislimo na Amerikance. To je za ‘B92’ potvrdio direktor crveno-belih Filip Sunturlić.

– Onog trenutka kada se donese odluka da se sezona nastavlja. Tada ćemo imati 3-5 dana da vratimo strance. Pratimo situaciju što se tiče međunarodnog saobraćaja, da se sada donosi odluka da se nastavlja – Amerikanci možda ne bi mogli da dođu. Svi klubovi u Evroligi i Evrokupu koji imaju strane igrače imaju ozbiljan logistički poduhvat – rekao je Sunturlić.

Kada je reč o ugovorima igrača i oni su pod znakom pitanja, čeka se odluka oko nastavka sezone.

– Košarkaška sezona traje od 1.7. do 30.6. Tako je pravno formulisano. Ugovori igrača ističu 30.6, a negde i 20.6. U Zvezdi je 30.6. Na nivou Evrolige je odlučeno, a važi i za sve ostale, da se pravi dodatni aneks, odnosno ukoliko dođe do nastavka sezone da se ugovori produže za mesec dana, do 31.7. Ima i tu dosta nepoznanica, dosta strana gleda svoje interese. Ako se sezona nastavi, mislim da je to najrealnija situacija, da se na taj način pravno reši – istakao je direktor crveno-belih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter