Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i ‘Wilson Sporting Goods Co’. najavili su višegodišnje globalno partnerstvo preko koga će Wilson lopte postati zvanične za NBA, Žensku nacionalnu košarkašku asocijaciju (WNBA), NBA G ligu, NBA 2K ligu i Košarkašku ligu Afrike (BAL).

Partnerstvo će početi u različito vreme: prve NBA utakmice sa Wilson loptama biće odigrane tokom 75. sezone NBA lige 2021-22. Za WNBA, Wilson će debitovati u sezoni 2022, 2021-22. u NBA G ligi, 2021. za NBA 2K ligu i inauguralnu BAL sezonu.


Partnerstvo sa Wilsonom vraća nas našim korenima dok planiramo budućnost. Bili smo partneri 37 sezona, od vremena kada je Wilson proizveo prve zvanične NBA lopte 1946. godine, i radujemo se daljem zajedničkom razvoju košarke – rekao je Salvatore LaRoka, predsednik NBA-a za globalna partnerstva.

Kevin Marfi generalni menadžer ‘Wilson Basketball‘ – nije krio zadovoljstvo…

Posvećenost razvoju košarkaške igre na globalnoj sceni je u srcu Wilsona i našeg novog partnerstva sa NBA.Naša strast prema ovoj igri i NBA ligi doseže daleko u prošlost, kao i naša zajednička istorija. I dok otvaramo novo poglavlje, fokusiraćemo energiju na podršku ligi i igračima, trenerima i navijačima sa najnaprednijim mogućim košarkaškim loptama visokih performansi – rekao je Kevin Marfi, generalni menadžer ‘Wilson Basketballa’.

‘Wilson’ će proizvoditi NBA, WNBA i NBA G League lopte koristeći iste materijale, konfiguraciju i specifikacije performansi koje imaju lopte trenutno u upotrebi, a takođe će nabaviti istu kožu koja se sada koristi u NBA. NBA i njeni igrači sarađivaće sa Wilsonom na razvoju i odobrenju nove lopte za igru