0
Evrokup

FOTO: Košarkaški savez Srbije (KSS)

UDOVIČIĆ PESIMISTIČAN: Strani košarkaši koče odigravanje Evrolige i Evrokupa u predviđenom roku!

Objavljeno: 10.05.20 u 17:59

Ministar omladine i sporta Vanja Udovićić gostovao je u jutarnjem programu TV ‘Prva’ gde je izrazio sumnju da će Evroliga i Evrokup biti odigrani u najavljenim tereminima.

Po rečima srpskog ministra malo je verovatno da će se Evroliga i Evrokup igrati od početka jula, pošto srž evropskih timova čine strani košarkaši, a oni će imati problema prilikom povratka u Evropu jer pandemija koronavirusa još uvek traje na globalnom nivou.

Jedna četvrtina tima nije u mogućnosti da aktivno krene da trenira i da se vrati u Evropu, pa zbog toga može da dođe do pomeranja. Ja duboko verujem da možemo da budemo organizatori oba takmičenja – ocenio je Udovičić.

Potom se  osvrnuo i na mogućnost da se u Beogradu igraju završnice Evrolige i Evrokupa, za šta je naša država već poslala garancije i kandidaturu.

– Zbog svega što smo radili u prethodnom periodu ja mogu da budem samo optimista, ali to nije garancija da ćemo dobiti domaćinstvo. Pogledajte da smo u prethodnih pet godina bili organizatori Evropskog prvenstva u košarci za žene, da smo organizovali kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2016, da smo organizovali sada ženski kvalifikacioni turnir, da smo u jednom danu prihvatili turnir iz Kine, pokazali da imamo sposobnost i kapacitete, odigran je Fajnal-for u Beogradu... Kada ste pokazali svetskoj i evropskoj košarci da postavljate standarde, da se drugi prema vama porede, onda mi to daje ohrabrenje i snagu da to može da se desi. Mislim da je, ako je to moguće, važno da organizujemo što je veći broj međunarodnih takmičenja u Srbiji, da otvorimo vrata Srbije i da promovišemo našu zemlju – jasan je Udovičić.

Sastanak borda Evrolige zakazan je za 24. maj, tada će biti donete zvanične odluke o terminima i lokaciji odigravanja završnice dva najveća košarkaška turnira u Evropi.

FOTO: Košarkaški savez Srbije (KSS)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter