0
Košarka

SKANDAL NA POMOLU: Priština i Tirana spremaju zajedničku košarkašku ligu

Objavljeno: 08.05.20 u 19:44

Tzv. Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, prenosi RTS.

Kako javlja dopisnik RTS sa Kosova, prema zamisli u Prištini, liga bi trebalo da startuje na jesen.

– Pregovori oko stvaranja zajedničke košarkaške lige tzv. Kosova i Albanije su u završnoj fazi i sada već pokušavamo da uskladimo kalendar takmičenja i vidimo koliko bi to koštalo i bilo isplativo za klubove – preneo je RTS-u Arben Fetahu, predsednik košarkaške organizacije tzv. Kosova.

On je naveo da je ideja Prištine da zajednička liga ima osam klubova, po četiri sa tzv. Kosova i Albanije, dok su u Tirani za koncept od 12 klubova, po šest sa obe strane.

– Namera je promocija klubova i podizanje kvaliteta košarke – rekao je Fetahu, ne skrivajući kako kaže činjenicu da su košarkaški timovi sa Kosova kvalitetniji od albanskih, dodajući da nakon izlaska iz epidemije korona virusa i smanjenja budžeta, kvalitet klubova možda bude i izjednačen.

– Planu je da novi rang takmičenja, bude sličan ranijoj Balkanskoj ligi, koji bi, kao gotov projekat kasnije predložili i košarkaškom savezu Severne Makedonije i na taj nacin uključili i njihove klubove – dodao je Fetahu i objasnio je da novo takmičenje ne bi značilo prestanak postojanja i organizovanja aktuelne kosovske košarkaške lige, već da bi se odvijala uporedo.

U kosovskoj košarkaškoj ligi takmiči se devet klubova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter