0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

ČOVIĆ: Smrtni slučajevi u porodicama košarkaša Zvezde! Bez košarke još najmanje mesec i po dana!

Objavljeno: 07.05.20 u 17:11

Predsednik Crvene zvezde ove srede otkrio je da su se košarkaši Zvezde suočavali sa porodičnim gubicima zbog koronavirusa.

Nebojša Čović je u izjavi televiziji ‘Prva‘ rekao da se krenulo sa testiranjem košarkaša, ali je i dodao da je bilo smrtnih slučajeva u porodicama košarkaša Crvene zvezde.

Krenuli smo sa testiranjem svih igrača, trenera i ljudi koji su zaposleni i imaju kontakt. Posle nastavljamo sa mlađim kategorijama. prvo je urađeno testiranje krvi, zatim ide testiranje na covid, oni koji su negativni, idu na dalje testiranje fizičke pripreme. Igrači su 28 dana bili u strogom karantinu jer smo imali nesreću da smo bili u Madridu i sreću da nismo igrali protiv njih jer su imali 5 zaraženih igrača. Plan je da počne sa treninzima u utorak na otvorenim terenima na Kalemegdanu. Još nam je rizik i u parkovima i drugim mestima, jer želimo da sačuvamo našu zajednicu – rekao je Čović.

On je dodao da se dodatne instrukcije čekaju.

Očekujemo instrukcije od struke na svetskom nivou, da li se COVID prenosi znojem, jer smo saznali da se prenosi svim drugim izlučevinama. Mislim da bez mesec – mesec i po dana neće moći ništa da se nastavi jer igrači moraju da se fizički pripreme. Period od utorka je najrizičniji, krećemo sa periodom postepenog uvođenja u treninge, pratićemo ih nakon toga, ko nama garantuje da neko ne može slučajno da se zarazi, imaćemo i varijantu brzih testova, jer ne želimo da nam COVID uđe u zajednicu.

Predsednik Crvene zvezde istakao je da je u porodicama košarkaša Crvene zvezde bilo žrtava COVID-19.

– Kada će početi Evroliga i ABA liga, znaćemo 24. maja, kada Evroliga donese konačnu odluku, mi se zalažemo za završetak na terenu. Ali, treba biti realan, svi klubovi imaju mnogo stranaca, naša dva igrača, njihove proodice imaju problema sa korna virusom, bilo je i smrtnih slučajeva u porodicama, videćemo kakva će biti situacija – zaključio je prvi čovek crveno-belih.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter