1
AdmiralBet ABA Liga

NEBOJŠA ČOVIĆ: Superliga Srbije? Ne počinjemo ono što ne možemo da završimo, zašto da pravimo cirkus!?

Objavljeno: 06.05.20 u 16:55

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je o nastavku sezone posle olakšavanja mera vezanih za borbu protiv korona virusa.

Nije želeo Nebojša Čović da priča o košarci dok je narod Srbije i sveta umirao od korona virusa. Pandemija u našoj zemlji i regionu jenjava, te se opet košarka vraća na mala vrata. O nastavku sezone za ‘Tanjug’ govorio je Nebojša Čović.

– Iskušenja još uvek postoje i treba svi da budemo racionalni, odgovorni i disciplinovani, vodeći računa o sebi i porodicama, a onda i o drugim ljudima. Zvezda neće početi sa trreninzima dok se u potpunosti ne proveri zdravstveno stanje svih igrača, dva meseca su van treninga, imali su višednevnu karantinsku izolaciju, 28 dana, jer smo 12. marta bili u Španiji, na sreću nismo igrali protiv Reala čijih je pet igrača bilo zaraženo.

Kada je reč o nastavku Evrolige i ABA lige prvi čovek Crvene zvezde je rekao da bi trebalo sačekati 24. maj.

– Sačekaćemo 24. maj i vrlo smo zahvalni državi i gradu Beogardu što su na kontakt Evrolige smogli snage da se kandiduju i prijave za domaćina u drugom formatu, svih 18 klubova na jedno mestu, pa šest kola, pa Fajnal-ejt i Fajnal-for. Beograd ima te kapacitete što se tiče i sportskog, smeštajnog, transportnog, medicinskog dela. Mi smo od početka zagovornici da se sva prvenstva završavaju na terenu, sve ostalo je sticaj okolnosti nekakva viša sila, koju niko nije planira.

Ko će u Evroligu ako se sezona završi, Nebojša Čović je rekao da će o tome odlučiti čelnici ‘elitnog’ takmičenja.

– Mi o tome ne odlučujemo, nego Evroliga. Oni će se voditi svojim pravilima i kad je Evroliga i Evrokup u pitanju. Realno je da Crvena zvezda igra evropsko takmičenje, ali treba voditi računa i kako će početi sledeća sezone. Srbija jeste dobro prošla, ali mnogi drugi nisu – rekao je Čović i dodao da neće sve zemlje u isto vreme izaći iz krize:

– Ali u SAD i Rusiji je drugačije, neki izlaze u julu, avgustu, a svet globalno prema singapurskoj laboratoriji trebalo bi da izađe tek 9. decembra 2020. Nismo sami, kada će se otvorite granici, kakva će biti pravila putovanja, sve je otvoreno, to će se rešavati međudržavnim sporazumima. Pitaće se i SZO, koja bi najzad mogla da izađe sa nekim predlozima jer dobija velike pare. Vakcinu možemo da očekujemo za godinu dana, svako ubrzano otkriće otvorila bi dalje polemike, da je bila spremna ili su naučnici bili moćni. Ali, opet bitno je da li su standardi zadovoljeni. Da se ne razumemo pogrešno ja sam zagovornik vakcine, ali vakcije koja je potpuno bezbedna.

Na kraju, Čović je prokomentarisao i situaciju sa domaćom Superligom, koju niko skoro i ne spominje.

– Nikad nisam počinjao ono što ne možemo da završimo, zašto bismo pravili taj cirkus, da počinjemo ligu koju ne možemo da završimo. Ništa se nikome neće desiti da se preskoči jedna godina koja je vezana za celu ovu pošast kao globalnu višu silu – zaključio je Čović.

0
0

1 Komentara

  1. komentarisati doticnog … je: SUVISNO i SMESNO, kad se zna njegova proslost i sadasnjost … koji je ovo sportski radnik (kao kosarkas u pokusaju u kosarkaskoj INSTITUCIJI kk partizanu), politicar (miloseviceva, djindjiceva desna ruka a sportski savetnik vucica ), privrednik i uspesni gradonacelnik … kako je od I.L.R do FMP dosao, kad mu se doda da jenavodno jedan od najvecih cuvara pravoslavllja i patriota … sva njegova saopstenja, izjave i direktna obracanja se svode na; da je najveci i pravi mag MANIPULACIJE … kad se sve ovo zna i u obzir uzme, pravi covek na pravom mestu u drzavnom projektu – zvezda.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter