Trener Partizana Andrea Trinkjeri govorio je za italijanski portal ‘Laprovinciadicomo’ i istakao je da ne veruje u nastavak sezone.

Italijan je na početku razgovora istakao da je marginalna tema sada pričati o košarci i nastavku sezone.


– Trudim se da se ne žalim, činim sve da se ne osećam razočarano. Odlučio sam da ne želim da se osećam tako. Držali smo prvo mesto u oba takmičenja, ali u ovom momentu zdravlje je najvažnije. Razgovarati o sportu je trenutno beskorisna vežba, marginalna je to tema trenutno – istakao je Andrea Trinkjeri.

Šef stručnog štaba Partizana ne vidi način na koji bi mogla da se nastavi sezona, i ako bi se to desilo bilo bi čudno.

– Sve ćemo bolje znati sredinom meseca. ABA bi trebalo da se ravna sa Evrokupom i Evroligom, ali nisam siguran da možemo da nastavimo. Čak i ako bi se to dogodilo, možda na jednom mestu, bilo bi čudno i apsolutno nova stvar. Bilo bi isto, naravno, za sve timove.

Andrea Trinkijeri je na kraju razgovora istakao da njegov tim nije najjači u Evropi, ali da se borio.

– Važni je reći da imamo grupu igrača koji su odradili temeljan posao otkako smo se okupili. Nismo najjači tim, nismo ni tim sa najvećim talentom, ali smo tim koji nikada ne odustaje i ne želi da izgubi. Na početku je bilo poteškoća, koje smo prevazišli radom. Imali smo 11 gostovanja na početku, potom se selili u Štark Arenu. Za prvu utakmicu protiv Uniksa u četvrtfinalu Evrokupa prodato je bilo već preko 20.000 karata – zaključio Andrea Trinkjeri.