To je potvrdio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sada je odluka na bordu Evrolige.

Prvo su španski mediji otkrili da je Beograd jedan od kandidata za domaćina zavšnice Evrolige. To su potom potvrdili mediji u Grčkoj, a sada i sam zamenik gradonačelnika naše prestonice Goran Vesić.


– Tačno je da sam uputio pismo kandidature Evroligi u ime Beograda. O detaljima naše ponude ne mogu da govorim jer je to poslovna tajna. Takmičimo se sa nekoliko evropskih prestonica koje su bogatije od nas. Verujem da ne postoji bolje i sigurnije mesto u Evropi za organizaciju ovakvog takmičenja od Beograda – rekao je Vesić i dodao:

– Ako se izuzmu fudbalska takmičenja, završnica Evrolige biće najveći sportski događaj u svetu ove godine. Ipak, na izbor grada domaćina, uticaće mnogo faktora koji su uslovljeni epidemijom virusa COVID-19. Mi ćemo se boriti i učiniti sve što možemo da Beograd bude izabran – potvrdio je Vesić.

On je dodao i da je u pismu izrazio zainteresovanost Beograda da organuzuje i završni turnir Evrokupa.

– Kako se završni turnir Evrokupa odigrava u isto vreme sa završnicom Evrolige u dogovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, istakao sam da je Novi Sad zainteresovan da organuzuje ovaj turnir – objasnio je Vesić.

Plan Evrolige je da o nastavku takmičenja odluči 24. maja, a ako se to desi program je da se sve odigra u jednom gradu. Pored Beograda kandidati su Atina i Kaunas. Takmičenja bi se igrala od 4. jula, ali bi ekipe od 12. juna trenirale u organizovanim trening kampovima.

Evroliga bila bi završena do 26. jula, dok bi Evrokup bio završen devet dana ranije. Podsetimo, Srbiju u Evroligi predstavlja Crvena zvezda, dok je Partizan izborio završnicu Evrokupa.