3
Evrokup

FOTO: YouTube

ZVANIČNO: Beograd podneo kandidaturu da bude domaćin završnice Evrolige, Partizan za trofej Evrokupa u Novom Sadu!

Objavljeno: 30.04.20 u 19:35

To je potvrdio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sada je odluka na bordu Evrolige.

Prvo su španski mediji otkrili da je Beograd jedan od kandidata za domaćina zavšnice Evrolige. To su potom potvrdili mediji u Grčkoj, a sada i sam zamenik gradonačelnika naše prestonice Goran Vesić.

– Tačno je da sam uputio pismo kandidature Evroligi u ime Beograda. O detaljima naše ponude ne mogu da govorim jer je to poslovna tajna. Takmičimo se sa nekoliko evropskih prestonica koje su bogatije od nas. Verujem da ne postoji bolje i sigurnije mesto u Evropi za organizaciju ovakvog takmičenja od Beograda – rekao je Vesić i dodao:

– Ako se izuzmu fudbalska takmičenja, završnica Evrolige biće najveći sportski događaj u svetu ove godine. Ipak, na izbor grada domaćina, uticaće mnogo faktora koji su uslovljeni epidemijom virusa COVID-19. Mi ćemo se boriti i učiniti sve što možemo da Beograd bude izabran – potvrdio je Vesić.

On je dodao i da je u pismu izrazio zainteresovanost Beograda da organuzuje i završni turnir Evrokupa.

– Kako se završni turnir Evrokupa odigrava u isto vreme sa završnicom Evrolige u dogovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, istakao sam da je Novi Sad zainteresovan da organuzuje ovaj turnir – objasnio je Vesić.

Plan Evrolige je da o nastavku takmičenja odluči 24. maja, a ako se to desi program je da se sve odigra u jednom gradu. Pored Beograda kandidati su Atina i Kaunas. Takmičenja bi se igrala od 4. jula, ali bi ekipe od 12. juna trenirale u organizovanim trening kampovima.

Evroliga bila bi završena do 26. jula, dok bi Evrokup bio završen devet dana ranije. Podsetimo, Srbiju u Evroligi predstavlja Crvena zvezda, dok je Partizan izborio završnicu Evrokupa.

0
0

3 Komentara

  1. ovaj lik … koliko puta treba da na pokaze da nije normalan ?! kao ptrcko ZUTIH od bankrota kkcz preko fkcz, jelki, kicena beograda, renoviranje trgova i ulica po beogradu do ove kandidature … hajde botovi u i oko zvezde pomozite coveku da opravda novu pljacku naroda.

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa dal ste normalni jedini Srpski klub igra top 8 EC i ide u jebeni Spens da igra,a vamo turci dq mi igraju u Areni jebem ti kosarku.

    0
    0
    Odgovori
  3. Kako li samo idiotu padne napamet da ponudi organizaciju u glavnom gradu, u takmičenju gde ne postoji predstavnik Srbije???

    A, tamo gde je predstavnik najbolji predloži Novi Sad za organizatora.

    Vesiću ljigo ciganska, vodi italijanskog mafijaša u Mali Mokri Lug sa EL a obezbedi košarkašima PARTIZANA da imaju SVOJ teren i SVOJU halu !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter