2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

PREOKRET U STAVU PARTIZANA: Učiniti sve da se sezona završi na terenu, tek posle razmisljati o alternativi

Objavljeno: 21.04.20 u 15:15

U sredu, 22. aprila, klubovi ABA j.t.d. lige će obaviti sastanak tokom kojeg će klubovi izneti svoje predloge za završetak sezone 2019/20.

Na danas održanoj video sednici Upravnog odbora kluba, usvojena je odluka da se podrži predlog predsednika Ostoje Mijailovića o tome sa kakvim stavom će crno-beli izaći pred ostale klubove regionalnog šampionata.

– KK Partizan ističe da je za crno-bele apsolutini prioritet završetak sezone na terenu u uslovima za koje su se klubovi izborili svojim rezultatima.

DRAGAN ŠAKOTA: Ako se Evroliga i ABA liga nastave neće biti regularno!

Završetak sezone u formatu kako je prvobitno i zamišljeno u trenutku kada je ona prekinuta, Partizan smatra jedinim sportskim i potpuno ispravnim rešenjem. Dakle, ukoliko se situacija stabilizuje u dogledno vreme i ako vlasti dozvole da se sportski događaji u zatvorenom prostoru igraju uz prisustvo publike. Za Partizan , ovo je jedini potpuno ispravan put kojim bi se odredio konačan poredak u ABA j.t.d. ligi. Između ostalog, o zadržavanju formata takmičenja u postavljenim okvirima kao prvom izboru, nedavno je govorio i prvi čovek Evrolige Žordi Bertomeu, čiji stav po ovom pitanju, kao liga koja je vezana za Evroligu i Evrokup, klubovi regionalnog šampionata trebaju slediti.

ZADAR PORUČIO: Dajte titulu Partizanu, ali...

Ipak, mora se imati na umu da se na ovaj model ne može čekati u nedogled. Zbog toga, Partizan poziva klubove ABA j.t.d. lige da zajedno odredimo tačan datum do kojeg bi nastavak takmičenja morao da počne, kako bi ligu završili blagovremeno i ostavili dovoljno vremena za pauzu i pripremni period pred sezonu 2020/21.

GROBARI PONOSNI: Italijanski tim slavio titulu u svlačionici uz pesme o Partizanu (VIDEO)

Pre donošenja bilo kakve konačne odluke, Partizan smatra da se mora saslušati i uvažiti mišljenje stručnih štabova i igrača. Zdravlje aktera na terenu ni na koji način ne sme biti ugroženo, stoga im se prilikom određivanja datuma za početak nastavka sezone mora ostaviti dovoljno vremena za trening i pripreme nakon ove prinudne pauze.

SPORT JE PAO U DRUGI PLAN: Nebojša Čović odgovorio Atamanu – To što on kaže da se svi mečevi igraju u Srbiji

Tek ukoliko se iscrpe sve mogućnosti da se sezona okonča na terenu, u uslovima koje su klubovi svojim igrama izborili, Partizan smatra da treba razmišljati u pravcu alternativnih rešenja. Ukoliko do ovakvog scenarija dođe, Partizan će se zalagati za rešenja kojima će se vrednovati ostvareni rezultati i poštovati pozicija klubova koji su pre prekida šampionata bili u prilici da se izbore za plasman u viši rang, plej-of, ali i spasu se ispadanja iz lige.

U slučaju nemogućnosti nastavka ABA j.t.d. lige, KK Partizan smatra da bi trebalo doneti rešenje da se liga proširi na 14 klubova, uz ulazak dva tima iz ABA 2 lige koja su u trenutku prekida zauzimali prvo i drugo mesto na tabeli, odnosno bez ispadanja iz ABA 1.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grbović i Vučić danas u Areni 😷 ‘Ja sam jedini predstavnik Partizana…’

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Takođe, zbog potencijalne situacije u kojoj bi usled prekida sezone ekipe na 4. i 5. mestu imale isti skor, KK Partizan predlaže da se klubovi ABA j.t.d. lige, zajedničkim snagama zauzmu za dobijanje još jednog mesta u 7Days Evrokupu putem dodeljivanja specijalne pozivnice koja bi u ovom slučaju omogućila da Evrokup u sezoni 2020/21 igraju i Cedevita-Olimpija i Mornar iz Bara – navodi se u saopštenju KK Partizan

0
0

2 Komentara

  1. Ovakva tabela ? Zasto vam je neregularno da se zavrsi bez publike ? Mora da se zavrsi pa makar to bilo i u Avgustu . Svejedno je trebao da bude olimpiski ciklus, tako da igracima nece smetati nista da produze sezonu . Ovo nije 1998 pa da se zavrsi prekidom , ovde se radi o regijonalnoj ligi , znaci ne pitaju se samo srpski timovi , i ostali imaju pravo. U Cg skoro da nema korone , timovi pocinju sa pripremama za 15 dana . Znaci iskljucivo na terenu , to sto je ovo Partizanu mozda jedina sansa za titulu, druge ne treba da zanima . Bokan vam realno nudi bezbedne uslove , sta je problem kad ste kao najbolji ?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter