1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita Olimpija

DIREKTOR CEDEVITA OLIMPIJE: Sledi ekonomska krize, šanse za nastavak sezone jako su male!

Objavljeno: 13.04.20 u 19:48

Sudbina fudbala je poznata, ponovo će se lopta zakotrljati u narednim mesecima, a šta je sa košarkom, tu su priče dosta drugačije.

Nekoliko prvenstva uključujući Italijansko i prvenstvo Litvanije. Mnogi se pitaju šta će biti sa ABA ligom? HotSport se već bavio ovom temom, brojni igrači su napustili Balkan, dok je Cedevita juče otpustila trojicu, a danas još dvojicu košarkaša.

NE NADAJU SE NASTAVKU: Cedevita Olimpija otpustila još dva igrača

– Vidim da je odluka o raskidu saradnje sa petoricom igrača izazvala veliku medijsku pažnju, ali s druge strane, smatramo da je to realno i ekonomsko razmišljanje. – naime, veliko je pitanje da li će ABA liga biti nastavljena, a svima koji su objektivni i realni, jasno je da su šanse jako, jako male. Samim tim, svesni da nas u narednoj sezoni očekuju veliki finansijski problemi kao i sve ekipe jer posle pobede nad koronavirusom, u koju verujem, neizostavno sledi ekonomska kriza, odlučili smo da finansijski zatvorimo ovu sezonu i da polako počnemo sa stvaranjem osnove za narednu. Veliko je pitanje kakve će biti mogućnosti glavnih finansijera kluba kada prođe globalna zdravstvena pošast – rekao je za Sport Klub, direktor Cedevita Olimpije, Davor Užbinec.

OGLASIO SE POTPREDSEDNIK ABA LIGE: Da nema ulaska u Evroligu, lako bismo doneli odluku!

On ističe da bi trenutno četvrtoplasirana Cedevita Olimpija sezonu završila sa postojećim igračkim kadrom, što znači da su se već sada odrekli borbe za plej-of.

– U slučaju da ABA liga donese odluku da se šampionat nastavi, a ponavljam zaista su neverovatno male šanse da se tako nešto dogodi jer se kraj pandemije ne nazire, odigrali bi završnicu sa postojećim igračkim kadrom jer je u ovoj situaciji zdravlje građana i sportista na prvom mestu. Tačnije rečeno uvek je i bilo. Pored toga, već sada, tokom borbe sa virusom, moramo da planiramo, kako i na koji način da ublažimo ekonomsku krizu koja sledi, kako da zatvorimo finansijsku konstrukciju za sezonu i iskušenja koja nas očekuju – rekao je Užbinec.

Čelnici slovenačke lige su još ranije doneli odluku da je sezona završena.

FOTO: Cedevita Olimpija

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter