0
Košarka

FOTO: Kamp Bogdan Bogdanović

VEŽBAM KOD KOMŠIJE: Bogdan Bogdanović otkrio kako održava formu tokom karantina…

Objavljeno: 08.04.20 u 21:41

Bek Sakramento Kingsa otkrio je kako provodi vreme u izolaciji.

Bogdan Bogdanović je za „Purpl Tok podkast“ govorio o raznim temama, a naravno u centru pažnje je sve ovo što se događa oko virusa korona.

Reprezentativac Srbije je otkrio da čeka na koš koji će moći da instalira, a da do toga vrime provodi šutirajući kod komšije na košu.

– Naručio sam koš koji mogu da instaliram u garaži, ali on će biti dostavljen tek za dva meseca, ili tako nešto. U međuvremenu, često odlazim do komšije i kod njega vežbam šut, pošto su naše sale za treninge zatvorene – rekao je Bogdanović.

Naravno, u prvom planu je očuvanje fizičke spreme.

– Ne znamo kada će se košarka vratiti. Svi se trude da urade koliko mogu u uslovima koje imaju. Ovo će sigurno uticati na fizičku spremu košarkaša i moramo da ostanemo u formi. Svakako ćemo morati da se prilagodimo takmičarskom ritmu kada sezona počne. Svi paze da se ne ugoje, osim Foksa, on jednostavno ne može da nabaci kilograme. Inače NBA košarkaši žive izuzetno brzo, ako ništa drugo, sada imamo dobru priliku da malo usporimo i razmislimo o drugim stvarima. Obično mnogo radim, igram i za tim i za reprezentaciju, tako da mi ovo malo i prija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always helping the homeland 🙌🇷🇸

A post shared by Sacramemeto Kings (@sacramentokings) on

Najbolji strelac Svetskog prvenstva u Kini 2019. godine otkrio je kako provodi dane kod kuće.

– Otkad smo poslati kući, uvek nalazim nove načine da se zabavim. U početku sam mnogo igrao video-igre, po pet ili šest sati dnevno jer za to nikada nisam imao vremena dok sam igrao. Onda sam shvatio da je to trošenje vremena i postalo mi je malo dosadno. Sada imam dnevnu rutinu – probudim se rano, jedem, pričam sa rodbinom i prijateljima iz Srbije, treniram, a uveče čitam ili gledam film. Upravo sam završio jednu knjigu koju je napisao jedan srpski tajkun, bila je zanimljiva. Gledao sam dokumentarni film ‘Težina lanaca’, preporučio bih je onima koje zanima situacija u Srbiji – izjavio je on.

Bogdan je dobio pitanje o tome da li u pauzi gleda svoje bivše utakmice.

– Iskreno, ne. Dok sam igrao u Partizanu, navijači su napravili mnogo video-klipova sa mojim potezima i tada sam ih gledao često, čak i previše. Sada mi više nije zanimljivo da gledam sebe – poručio je srpski reprezentativac.

Bogdanović je u karijeri igrao za Žitko Basket, Partizan, Fenerbahče i Sakramento Kingse, a sa reprezentacijom Srbije osvojio je tri srebrne medalje (EP, SP, OI).

Podsetimo, košarkaši Sakramenta Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica pridružili su se fondaciji Ana i Vlade Divac u pružanju pomoći tokom pandemije korona virusa, donirajući preko potrebne respiratore, zaštitne maske i druga medicinska sredstva kako bi pomogli opremanju bolnica i zdravstvenih ustanova u Srbiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter