0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda MTS/ABA league

ŠOK: Faje nije napustio samo Zvezdu, već i košarku!

Objavljeno: 06.04.20 u 22:38

Sada već bivši košarkaš Crvene zvezde doneo je šokantnu odluku, iako je u poznim košarkaškim godinama.

Mohamed Faje završio je košarkašku karijeru. Ne čudi vest da se 35-godišnji Senegalac odlučio na ovaj potez, već što na to nije ništa navodila, čak i kada je pre dva meseca napustio Crvenu zvezdu.

Za crveno-bele Faje je odigrao 80 mečeva i zabeležio 522 poena. U sezoni 2019/20 u Evroligi na 12 mečeva postigao 54 poena. U crveno-belom dresu osvojio je prethodne sezone ABA ligu, ABA Superkup, kao i nacionalni šampionat Srbije.

Faje je po odlasku iz Beograda potpisao za Avtodor, ali posle svega vezanog za korona virus i prekid sezone odlučio je da se penzioniše.

Ove sezone je odigrao deset utakmica u ABA ligi i beležio prosečno 4,4 poena i 3,2 skoka, dok je u Evroligi imao 4,5 poena i 3,8 uhvaćenih lopti u 12 odigranih mečeva.

Faje je u karijeri igrao za Žan Dakar, US Rail, Rio Grande, Tulon, Kaliteas, Panelesfinijakos, Retimno, Vareze, Promiteas, Sagese, Crvenu zvezdu i Avtodor.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter