0
Košarka

FOTO: FIBA

VANJA MARINKOVIĆ: Sezona je izgubljena, mesecima ne vidimo loptu…

Objavljeno: 04.04.20 u 10:58

Srpski internacionalac ne veruje u nastavak sezone.

Vanja Marinković, košarkaš Valensije, nalazi se u Španiji, koja je zajedno s Italijom najžešće pogođenja virusom korona u Evropi.

Ta zemlja stoprala je sva sportska takmičenja, a kao termin za nastavak sezone, pominje se jul…

– Stvarno mi nije jasno ko na takav način razmišlja. Pomenuo sam da radimo neke vežbe, ali daleko je to od bilo kakvog treninga, posebno profesionalnog. Ne može soba ‘dva sa dva’ da zameni teren, niti nekoliko sprava teretanu. Ljudi, nismo videli loptu skoro mesec dana, ne znamo ni kad ćemo – rekao je Marinković za „Nova.rs“.

Prema sadašnjem stanju stvari, nekadašnji košarkaš Partizana ne veruje da bi sezona mogla da se nastavi.

– Hajde ovako, kada je normalno stanje, posle odmora koji je kod sportista uglavnom aktivan, pripreme traju mesec i više dana. A sada, posle svih ovih meseci pauze, gde je pitanje koliko ćemo videti ljudi za to vreme, gde je svaki mišić bar malo popustio, je l’ zaista neko misli da će sve da se ‘zategne’ za samo mesec dana? Pa pogledajte koliko treba igraču da se oporavi posle neke sitnije povrede. A ovde imate slučaj da je cela ekipa mesecima u autu. Ne jedan, dva ili tri igrača, nego svi. I sada treba da odigraju nešto na brzinu. Besmisleno…

FOTO: Eurocup – Partizan Belgrade

23-godišnji Beograđanin smatra da bi bolje bilo okrenuti se narednoj sezoni.

– Kako da je spasite? Tako što ćete na brzinu da odigrate nešto i rapidno uvećate rizik od povreda koje su, voleo bih da nisam upravu, neminovne posle tolike pauze? Pa, ne možete da spasite nešto što je izgubljeno. Ova sezona je izgubljena, spasavajmo ljude, a onda da se okrenemo narednoj i u nju uđemo zdravi, jer košarka, Bože zdravlja, igraće se i sledeće sezone, i godinu iza nje…

Vanja ističe još jednu bitnu otežavajuću oklonost, osim slabe fizičke pripreme, koja bi mogla da izađe na videlo…

– Evo, pre neki dan su opet odložili ACB ligu. Sad zamislite, uz sve nedaće, na svakih desetak dana se ponadate da će reći tačan datum povratka, što znači da će zdravstvena situacija biti dobra. Hteli ili ne, to vam je u podsvesti, telo se nada. A onda kada se približite tom datumu, sledi novo odlaganje. I tako iznova. Mislite li da to ne ostavlja posledice, ne samo kod sportista, nego kod svih ljudi? Nada, razočaranje, nada, razočaranje… U ovom stanju niko nije bio na svetu. Znači teško ko, da ne kažem niko, ne zna kakve će posledice izaći na površinu kad opasnost prođe. Hajde da budemo malo realni, da sačuvamo trezvenost, trebaće nam i kasnije – zaključio je Marinković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter