0
Košarka

DA LI JE OVO NAJBOLJA KLASA IKADA: Kobi posthumno u Kući slavnih!

Objavljeno: 04.04.20 u 19:11

Možda jedna od najboljih klasa u istoriji košarke primljena je u Kuću slavnih košarke u Springfildu.

Ovog popodneva odabrani su Kobi Brajant, Tim Dankan, Kevin Garnet, Tamika Kečings, Rudi Tomjanović, Kim Malki, Barbara Stivens, Edi Saton i Patrik Bauman, nekadašnji operativac FIBA.

Na žalost navijača Kobi nije dočekao da za života bude primljen u društvo najboljih u ‘Nejsmit Memorijalu’, nekadašnji as Lejkersa januara je tragično nastradao sa ćerkom i sedmoro putnika u helikopterskoj nesreći.

Kroz karijeru nastupao je samo u dresu tima iz Los Anđelesa, noseći dres ‘jezerdžija’ pet puta je bio šampion NBA lige, dva puta MVP, došao je do četvrtog mesta na listi najboljih strelaca svih vremena u NBA ligi.

Još jedan igrač koji je celu karijeru proveo u istom timu jeste Tim Dankan, koji je takođe pet puta osvajao NBA ligu sa San Antoniom, a jedini je košarkaš koji ima više od 1.000 pobeda sa jednim timom.

Kevin Garnet je bio šampion sa Bostonom, a potom i najbolji odbrambeni igrač lige. Karijeru je počeo u Minesota Timbervulvsima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter