0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

OVO JE PLAN ZA ZAVRŠNICU EVROLIGE: Jedan grad, dve dvorane i paklen ritam utakmica…

Objavljeno: 02.04.20 u 18:59

Kako stvari stoje, najjače evropsko košarkaško takmičenje promovisaće novog šampiona.

Pandemija virusa korona poremetila je kalendare svih takmičenja, niko ne zna kada bi ova pošast mogla da stane, ali je jedno sigurno, kada se budu stekli uslovi – takmičenje će u Evroligi biti nastavljeno.

Jedan od čelnika ovog takmičenja Ed Skot predočio je za španski „El Pais“ da se primarno razmatra mogućnost da se takmičenje nastavi normalnim tokom ili s više duplih kola. Nove ideje su da se svi timovi spoje u jednu ili dve arene ili takmičenje modifikuje na neki drugi način.

Najrealnije opcija je da se čitava sezona završi u jednom gradu, svih 78 utakmica. Traži se grad sa dve arene, igralo bi se pet sedmica i sve bi moglo da se završi u prvoj polovini jula. Igrači bi imali za pripreme dve nedelje i isto toliko da se samoizoluju.

– Ne smatramo da je jedna arena dobra da bude domaćin formata poput Evropskog prvenstva ili Svetskog prvenstva. Ako budemo želeli da igramo sve utakmice do kraja biće nam potrebne dve arene. U Evropi postoji dovoljan broj gradova sa prvoklasnim arenama i hotelima. Nijedan grad nije „finalista“ za sada – rekao je Skot

U opticaju za organizaciju takvog „turnira“, navodno su tri grada, Moskva, Atina i Istanbul.

Kako biste najbrže saznali informacija iz sveta sporta, pratitie naš profil na Instagramu…

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grupni virtualni trening Totenhema! Svaka čast! 💪 #Tottenham #Mourihno #Corona

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter