0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

PRVI ČOVEK ABA LIGE: Imamo neke ideje oko nastavka prvenstva!

Objavljeno: 30.03.20 u 12:27

Prvi čovek ABA lige Domagoj Čalović govorio je o nastavku prvenstva suspendovanog zbog pandemije korona virusa.

On je govoreći za TV ‘Arena sport’ istakao da još uvek nije poznata sudbina takmičenja koje je stiglo do svog poslednjeg kola i ostao je da se odigra još 40 minuta i plej-of.

– Imamo neke ideje oko lige, ali ništa konkretno jer, jednostavno, nije moguće predvideti koliko dugo će trajati ova situacija, pa samim tim ne možemo da planiramo da li će se liga završiti ili se proglasiti gotovom. Pratimo situaciju kako bismo doneli najbolje moguće rešenje. Primarno je zdravlje i ljudski životi – rekao je Čalović za ‘Arenu sport’.

Veliki problem je taj što su ekipe raspustile strane igrače i veliko je pitanje mogu li se oni vratiti kada su granice zatovrene.

– Suočavamo se sa mnogo nepoznanica. Sve stoji. Nakon same suspenzije takmičenja, većina klubova je igrače pustila kućama, stranci su napustili zemlje. Granice su zatvorene, samim tim dolazi u pitanje nastavak takmičenja – kazao je Čavlović.

On smatra da je ABA reagovala odgovorno.

– Situacija sa ABA ligom je jednaka situaciji sa kompletnim sportom u svetu. Virus COVID19 nas je sve paralisao i nije moguće uopšte razmišljati o takmičenjima, a tek ih organizovati – rekao je predsednik ABA lige.

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter