“Partizan je poslednji klub koji je želeo da se desi ovako nešto…”

Ostoja Mijailović, predsednik Košarkaškog kluba Partizan, gostovao je na Jutjub kanalu kluba gde je govorio o aktuelnoj situaciji u kojoj se Parni valjak nalazi.


Mijailović je istkao da bi voleo da većina igrača ostane za narednu sezonu.

Jaramaz ima ugovor za narednu sezonu, kao i Volden. Pejdž je odigrao dobru sezonu, videćemo. Sa Pejdžom ćemo videti kakva situacija će biti. Voleo bih da zadržimo kostur ekipe, ova ekipa je pokazala da ima karakter i da zna da se bori, rekao je on, pa nastavio o poziciji trenera i statusu Andree Trinkijerija:

Trinkijeri ima ugovor još godinu dana i za ovu sezonu. On je trener Partizana, a šta će biti, videćemo.

Povratak nekadašnjih igrača Dragana Milosavljevića i Vladimira Lučića, pominjao se u prethodnom periodu kao jedna od opcija.

– Dao bih sve da se Lučić i Mirosavljević prikluče Partizanu, ali ne znam koliko je to realno. Razgovaraćemo sa strukom kada za to dođe vreme. Želeli smo ih i prošlog leta, nije nam se ispunilo.

Kako je košarkaška sezona stopirana zbog pandemije korona virusa, dotakao se prvi čovek crno-belih i te teme.

– Partizan je poslednji klub koji je želeo da se desi ovako nešto. Nijedna titula nije vredna kao ona koja se izbori na terenu. Neće nam značiti bilo kakva titula za zelenim stolom ili na bilo kakvim komisijama. I mi želimo da osvojimo na parketu. Mi ne znamo šta će odlučiti Evroliga, i da li će ABA liga imati mesto u Evroligi. Treba da pustimo da ovo prođe, da sačuvamo živote, pa ćemo se boriti za mesto Partizana i u Evrokupu i u ABA ligi.

Navijače je zanimalo i da li će budžet kluba biti veći ukoliko se plasira u Evroligu i kako će se ova kriza odraziti na isti…

– Nije realno govoriti o budžetu, jer država ima problema koje mora da reši. Veliko je pitanje kakvi će biti budžeti. Daćemo maksimum i borićemo se da budu što veći budžet. Biće jako teško ispoštovati plate sve do kraja godine. Borićemo se. Ostali su nam i neki repovi, nije ih ostalo mnogo. Ali, stali su nam prihodi. Gledamo da preživimo i da se spremimo za narednu sezonu. Treba troškove smanjiti na minimum. Ovo će sve sigurno usporiti rad svih klubova.

Dolazak Brajana Angole samo dvadesetak dana pre nego što će sve stati, nije promašena investicija, smatra Mijailović

– Nemamo kuglu iz koje ćemo videti šta će se desiti. U momentu kada smo ga doveli, stručni štab je bio za njegovo dovođenje i on se odlično uklopio. Mislim da nismo pogrešili – zaključio je Mijailović.

 

(VIDEO:YouTube/BC Partizan TV)