0
Košarka

BASKET 3×3: Novi Sad postao globalni ambasador ovog sporta!

Objavljeno: 30.03.20 u 14:10

Turnir koji je domaćoj publici dobro poznat pod imenom Red Bull Reign, vraća se 2020. godine sa novim imenom: Red Bull Half Court.

Dinamični 3×3 turnir koji propagira kulturu uličnog basketa, kulminiraće krajem godine svetskom finalnom završnicom gde će se timovi iz 22 zemlje takmičiti za titulu svetskog šampiona.

Turnir će uskoro najaviti nove partnere i nastaviti da raste globalno, a 2019. godina je dovoljno dobar pokazatelj kakav je uticaj dobre basketaške igre – više od 2.500 takmičara i takmičarki je kroz više od 650 ekipa učestvovalo na Red Bull Reign turniru kroz nacionalne šampionate, kako bi se domogli svetskog finala.

Kanada brani titulu u ženskoj konkurenciji, Estonija u muškoj, a sve detalje i nove informacije možeš pogledati na Instagram nalogu turnira. Na ovoj adresi te čekaju i basketaši Novog Sada, višestruki svetski šampioni u ekipnoj i reprezentativnoj konkurenciji – Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović i Marko Savić kao ponosni ambasadori Red Bull Half Court turnira.

Pored dobre igre ovaj turnir je poznat i po tome što slavi kulturu uličnog basketa kroz muziku, uličnu modu i umetnost, a domaće ljubitelje dobrog basketa će obradovati i informacija da se nakon godinu dana pauze ovaj popularni 3×3 turnir zvanično vraća u Beograd.

Za nove informacije o turniru Red Bull Half Court pratite redbull.rs i instagram nalog @redbullrs .

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter