0
Košarka

FOTO: NBA

POTEZ VREDAN DIVLJENJA: Vlasnik Klipersa podržao borbu protiv korone, kao niko pre njega

Objavljeno: 29.03.20 u 13:59

Čitav svet vodi bitku s virusom korona, a sada je toj borbi priključio prvi čovek kluba iz Los Anđelesa.

Naime, Stiv Bolmer s porodicom je donirao čak 25 miliona dolara za borbu protiv ove pošasti.

Kako prenosi „NBC“ novac će biti usmeren ka Sijetlu, Jugoistočnom Mičigenu i Los Anđelesu, dok je deset miliona odvojeno za Hitni medicinski fond Univerziteta Vašington.

Ovaj 64-godišnjak od januara 2010., pa do februara 2014. godine bio je izvršni direktor Majkrosofta, a 16. je na listi najbogatijih ljudi na svetu. Prema Forbsovoj listi, raspolaže sa 51,9 milijardi dolara. Deo tog novca, 400 miliona, nedavno je uložio u kupovinu hale „Forum“ u Inglvudu. Krajem maja 2014, Balmer je ponudio 2 milijarde dolara za kupovinu Los Anđeles Klipersa, nakon što je NBA komesar Adam Silver prisilio Donalda Sterlinga da proda tim. Postao je vlasnik Klipersa 12. avgusta 2014. godine.

Sjedinjene Američke Države su, podsetimo, juče postale država sa najviše inficiranih novim korona virusom – 123.781 osoba je pozitivno testirano u ovoj zemlji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter