0
Košarka

FOTO: FIBA

FINALE KOJE SE PAMTI: Turnir u Pekingu i dva srpska tima u glavnim ulogama!

Objavljeno: 28.03.20 u 19:35

Dva srpska tima igrala su u finalu završnog mastersa 2017. godine u Pekingu.

Virus korona stopirao je skoro sva sportska takmičenja širom planete, a kako nema događaja, a ljudi mahom vreme provode kod kuće u karantinu, FIBA je odlučila da im olakša taj period i obezbedi interesantan sadržaj.

Tako se poslednjih dana putem Jutjub kanala Svetske košarkaške organizacije mogu pratiti mečevi koji su obeležili istoriju, kako košarke, tako i 3×3 sporta. U red legendarnih duela spada i onaj između Novog Sada i Zemuna, odigran 2017. godine u Kini.

Dva srpska tima borila su se za trofej svetskog klupskog prvaka, a u jednom od najuzbudljivijih finala slavio je Zemun, s 19:17. Tokom većeg dela meča rezultat je bio na “klackalici”, a pitanje pobednika rešeno je u poslednjim sekundama. Naime, pri rezultatu 17:17, na četiri sekunde pre kraja, igrać Zemuna Bogdan Dragović pogodio je “dvojku” i doneo svom timu vredan trofej, a sebi priznanje za najkorisnijeg igrača turnira.

– Takav šut se ne vežba, to se jednostavno desi. Ova pobeda je bila kruna naše borbe, To je bio takav neki… nenormalan šut, trenutak kada se sve dobro poklopi – svojevremeno je izjavio Dragović.

Reprizu finala iz Pekinga, FIBA 3×3 će emitovati sutra od 10 časova na svom zvaničnom Jutjub kanalu:

https://www.youtube.com/user/3x3planet/featured

Podsetimo, ekipa Zemuna na ovom turniru je nastupala u sastavu: Marko Dugošija, Bogdan Dragović, Lazar Rašić i Nikola Vuković, dok su za Novi Sad igrali: Dušan Domović, Marko Ždero, Marko Savić i Dejan Majstorović.

Usled pandemije korona virusa, FIBA je suspendovala sve turnire u basket 3×3, a početak sezone zavisiće od “stanja na terenu”. Takođe, basket “tri na tri” trebalo je da ove godine debituje na Olimpijskim igrama, ali će se na to sačekati barem godinu dana, jer su i Igre u Tokiju odložene.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter