0
Evroliga

FOTO: VTB

GOTOVO JE: VTB liga suspendovana – ‘Male su šanse da ćemo sledeću sezonu početi na vreme’

Objavljeno: 26.03.20 u 17:47

Jedna od najjačih košarkaških liga u Evropi odlučila je da se sezona završi.

Uslovi usled pandemije koronavirusa zaustavili su mnoge sfere života, tako je bilo i sa sportom. Jedna od najjačih košarkaških liga dugo je odolevala i nadali su se čelnici povratku na teren, do toga ipak neće doći.

VTB liga je zvanično suspendovana. Dok Evroliga razmišlja kako će se vratiti i kada, liga kojom je dominirao CSKA je stopirana zbog nepostojanja uslova za završetak takmičarskog ciklusa.

– Pre pola sata smo odučili da je sezona završena. Koliko sam shvatio, nisu velike šanse da ćemo sledeću sezonu VTB lige početi na vreme, na jesen – rekao je predsednik Avtodora iz Saratova Vladimir Rodionov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nemanja Matić šalje poruku i podršku za sve nas! Ostanite i tenirajte kod kuće! ❤️💪#KodKuceJeZakon #IgreSuZakon #NemanjaMatic #ManUtd #Korona

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Strani košarkaši dobili su dozvolu svojih klubova da krenu put svojih domova. 

Analizirali smo poslednje informacije nadležnih i odlučili da više ne sprovodimo grupne treninge svakodnevno. Klub će uraditi sve što može da svima koji ostanu omogući da rade na fizičkoj spremi u Moskvi isiguran sam da će igrači održati dobru formu bez obzira na to gde su, za slučaj da se vratimo takmičenju. Nadamo se najboljem, ali u ovom trenutku ne postoje druge opcije. Videćemose opet, ne govorimo jedni drugima ‘zbogom’ – rekao je prvi čovek CSKA Andrej Vtutin.

U VTB ligi učestvuju tri evroligaša,  CSKA Moskva, Himki i Zenit.  Učestvuju  timovi iz Rusije, Poljske, Belorusije, Estonije i Kazahstana.

FOTO: Vtb-league.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter