0
Evroliga

TONI PARKER: Ne gajite lažnu nadu o povratku na teren – otkažite sezonu!

Objavljeno: 24.03.20 u 19:22

Legendarni francuski košarkaš Toni Parker rekao je da ne veruje da će se sezona nastaviti.

Pandemija korona virusa stopirala je skoro sva sportska takmičenja na planeti.

Nekadašnji as Sparsa, a sada vlasnik Asvela smatra da je takmičenje za ovu sezonu završeno.

– Otkazati sezonu, tako da nema šampiona, da niko ne ispadne, pa da vidimo kako da se pripremimo za narednu. Svi će imali velike gubitke i kako sada da gledamo u budućnost? Klubovima će biti potrebne dve, tri godine da se oporave od ovoga. Kriza će promeniti dinamiku sporta, evropsku košarku, francusku košarku – jasan je Parker.

Parker ističe i da ne bi trebalo gajiti nadu o mogućem nastavku sezone.

– Hajde da prestanemo da gajimo lažnu nadu. Ova sezona se neće nastaviti. Mi u Francuskoj smo prvi pustili strance da idu kući, na tome su mi se zahvaljivali i košarkaši ostalih klubova. Najbitnije je sada zdravlje, da ljudi budu s porodicama. Igračima sada glava nije spremna za košarku, nema ni treninga i ne vidim kako bi sezona mogla da se nastavi. Čekamo odluku nadležnih, ali moje mišljenje je da bi najpametnije bilo da se sezona otkaže.

Evroliga bi u sredu mogla da objavi kakvi su joj planovi, ali Francuz nema dilemu koja bi opcija bila najbolja za sve.

– U Evroligi je još komplikovanije, jer uključuje sve evropske zemlje, a u njima važe različita pravila. Tako da je moj odgovor – da. Otkazati i Evroligu – zaključio je Parker.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter