1
Evroliga

FOTO: ABA league/BudućnostVoli

PAO TRAŽI NASLEDNIKA PITINA: Hoće li Partizan ostati bez trenera ili Srbija bez selektora?

Objavljeno: 21.03.20 u 14:20

Grčki mediji počeli su sa licitacijom ko bi mogao da nasledi Rika Pitina na klupi Panatinaikosa.

Korona virus paralizovao je košarku širom sveta. U Evropi je neizvesno da li će se prvenstva i Evroliga nastaviti. Ako se to dogodi, PAO neće imati trenera. Rik Pitino odlučio je da usled krize izazvane korona virusom ode SAD i tamo potpisao ugovor sa univerzitetom Ajon.

‘Zeleni’ su sada u potrazi za trenerom. Prva tri ‘pika’ bili su Željko Obradović, Dimitris Itudis i Šarunas Jaskevičijus. Ali, sva trojica nisu realna opcija.

Zbog toga se Dimitris Janakopulos, vlasnika PAO-a, okrenuo sledećoj trojici: Igoru Kokoškovu, Saši Obradoviću i Andrei Trinkjeriju.

Igor Kokoškov se već duže vreme pominje kao mogući trener Panatinaikosa. Trebalo je da zameni Argirisa Pedulakisa kada je ovaj dobio otkaz, ali je tada stigao Rik Pitino. Sada je veliko pitanje da li bi Srbin preuzeo Atinjane, jer ima dobar posao u SAD. Ipak, kao selektor Srbije svakako bi imao veći uvid u partije reprezentativaca u Evroligi i Evrokupu.

Saša Obradović je trenutno na klupi Monaka. Ugovor sa Francuzima mu ističe, ali su rezultati odlični i mogao bi srpski stručnjak ipak da odluči da ostane u ‘kneževini’. Naravno, izazov je voditi tim Evrolige, te bi nekadašnji plej Jugoslavije mogao da bude novi trener PAO-a.

Treće rešenje je Andrea Trinkjeri. Italijan ima sjajnu sezonu sa Partizanom iza sebe, ali nedovršenu u kojoj crno-beli jure Evroligu. Trinkjeri ima još godinu dana ugovora sa Partizanom i teško je da će mu tek tako dozvoliti da se iz Beograda preseli u Atinu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter