1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Krka/Drago Perko/kosarka.si

KRKA I PRIMORSKA U GLAS: ABA liga da se zaključi ovako kako jeste!

Objavljeno: 21.03.20 u 15:28

Posle Igokee i Zadra, oglasila su se dva tima iz Slovenije, reč je o Krki iz Novog mesta i Primorskoj iz Kopra.

Prvo se oglasio tim iz Novog Mesta koji bi se u poslednjem kolu borio za opstanak, a najverovatnije bi morao u baraž. Krka je za to da se sezona prekine i sve ostane kako je do sada, ali da se o takvoj odluci glasa.

– Mogli bismo da raspravljamo o svemu dugo i šta bi bilo, kad bi bilo. Ako sagledamo činjenice, jednostavno ne možemo ništa da uradimo sa sezonom do kraja zbog virusa. Nažalost, došli smo do zaključka da je najbolje završiti ovu agoniju u kojoj su se našli svi klubovi i igrači. Jer bi ubrzo mogla da postane i finansijska – napisala je Krka i dodala:

– Slovenačko prvenstvo je završeno bez šampiona. U normalnim okolnostima to nije nešto što želimo mi u Krki, pošto je završnica sezone najlepši deo iste. Međutim, svesni smo situacije i da je KS Slovenije doneo racionalnu odluku.

Tim iz Novog mesta je za to da se svi klubovi oglase:

– Da se sezone 2019/20 zaključi ovako kako jeste. Najlakše je da centrala ABA lige pripremi predloge i da mi glasamo – stoji u saopštenju Krke.

Sa kolegama se slažu u Korpu:

– U Primorskoj se pridružujemo svemu što su napisale kolege iz Krke. Ova sezona treba da se zaključi, rezultati su valjani jer je odigrano više od 90 odsto utakmica. Predlozi za sezonu 2020/21 bi trebalo da budu pripremljeni od strane uprave lige, o kojima će se raspravljati i glasati. Naš predlog je da se odluke za sezonu 2020/21 donesu što kasnije, kada se stvari smire i normalizuju u najvećoj mogućoj meri, a njihovo donošenje sada bi bilo preuranjeno, s obziorm na globalnu situaciju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter