0
Evroliga

FOTO: KK Budućnost VOLI

ĐORDI BARTOMEU: Plan za F-4 je i dalje kraj maja, ali…

Objavljeno: 19.03.20 u 19:15

Korona virus paralisao je košarku, Evroliga i Evrokup su suspendovani, ali novog šampiona nećemo dobiti za zelenim stolom.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu govorio je o korona virusu i šansama da se Evroliga i Evrokup završe na parketu, a ne za ‘zelenim stolom’.

– Sve je još uvek misterija, ne znamo koliko će još dugo korona virus biti prisutan u Evropi. Već sada može da se oseti određeni ekonomski uticaj na klubove, Evroligu i njene partnere, kao što je slučaj sa svim kompanijama širom planete. Ozbiljnost štete zavisiće i od toga koliko brzo će nam biti potrebno da stanje vrati u normalu – rekao je Bartomeu.

Analiziraju se različiti scenariji, nada je da će šampion na kraju biti krunisan.

– Nije vredno komentarisati čiste hipotetičke scenarije u ovom trenutku. Počeli smo da analiziramo različite scenarije odmah pošto je trenutno stanje uvedeno, ali nešto konkretnije moći ćemo da kažemo tek onda kada budemo znali kada bi uopšte takmičenja mogla da budu nastavljena. Sada radimo na tome kako da omogućimo nastavak takmičenja i završetak istih, da krunišemo šampione.

Fajnal-for je zakazan za 22. maj u Kelnu, pomeranje je najverovatnije.

– Do danas scenario po kojem bi se F4 Evrolige igrao krajem maja i dalje je u igri, ali šanse opadaju kako dani prolaze. Zajedno s vlastima u Kelnu i tamošnjom dvoranom počeli smo da razmatramo i druge datume. Naš prioritet ostaje da završimo takmičenje i da se odigra F4, čak i po cenu toga da se datumi pomere. Takođe šaljem poruku navijačima da budu mirni i ne brinu zbog karata koje su već kupili, jer ćemo im ponuditi mogućnost povraćaja novca u slučaju da to zatraže.

Za sada promene u sistemu takmičenja neće biti, traže se samo termini odigravanja utakmica.

– Naš prioritet je da završimo takmičenje po trenutnom sistemu, da odigramo još šest kola i plej-of, čak u izmenjenom kalendaru ako je potrebno, a onda da se sve završi uz F4. To sve zahteva da se sezona završi kasnije nego što je inače planirano. Ali, imamo spremne i alternative. Dok neizvesnost raste, ne mogu da odbacim nijednu opciju. Svaka promena mora da bude odobrena od strane Odbora ECA – istakao je Bartomeu.

FOTO: KK Budućnost VOLI

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter