0
Evroliga

(FOTO: Euroleague/adidasngt.com/Dragoslav Zarkovic)

TRENER OLIMPIJAKOSA O SRBINU: Mora da izađe na draft, biće izabran – NBA skauti ga stalno prate!

Objavljeno: 18.03.20 u 23:22

Srpskom košarkašu smeši se karijera „preko bare“.

I pored toga što košarkaška Evropa nije sasvim upoznata s kvalitetima mladog Alekseja Pokuševskog iz Olimpijakosa, on se odavno nalazi pod budnim okom brojnih skauta NBA klubova.

Momak koji može da igra na pozicijama „tri“ i „četiri“ ima sve predispozicije da napravi vrhunsku karijeru, što je potvrdio i njegov trener Jorgos Barcokas.

Pokuševski će izaći na draft i verujem da će biti izabran. Skauti iz NBA ga prate skoro na svakom treningu i moj stručni štab i ja dobijamo brdo poziva zbog njega. On je mnogo više od visokog igrača, on ima ogroman raspon ruku i sjajne košarkaške instikte. Sjajan je sa loptim u rukama, može da šutira, da doda, može da odigra pik en rol, može i da povede napad – rekao je Barcokas.

(VIDEO:YouTube/NBA DRAFT JUNKIES)

18-godišnji Pokuševski visok je 213cm, a ove sezone u drugoj ligi u Grčkoj  beležio je u proseku 10.8 poena uz 7.9 skokova i 3.1 asistenciju i 1.8 blokada, na 11 upisanih nastupa. Prema procenama „ESPN-a“, nalazi se na 27. mestu liste 100 najtalentovanijih košarkaša na svetu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter