0
Evroliga

FOTO: KK Partizan

SLEDI HAOS: Klubovi traže da se ‘zamrznu’ plate igrača, Evroliga im odgovorila…

Objavljeno: 18.03.20 u 10:10

Dok se lekari širom sveta bore za ljudske živote protiv korona virusa, klubovi vode bitku za preživljavanje zbog ogromnih gubitaka.

Evroliga i Evrokup su suspendovani do daljeg. Nova odluka biće doneta tek 11. aprila. Kako se za sada razvijaju stvari sa borbom oko korona virusa jasno je da pandemiji neće skoro biti kraj, a samim tim i nastavak takmičenja u Evropi je pod znakom pitanja.

Klubovi su raspustili igrače koji se nalaze u svojim domovima u karantinu. Žalgiris je u Litvaniji proglašen za šampiona i ‘zeleni’ su pustili sve strance da odu u svoje domovine. To su potom učinili Olimpijakos, ASVEL, PAO i Makabi iz Tel Aviva i Crvena zvezda.

Pojedini klubovi pisali su Evroligi sa molbom da se plate igrača ‘zamrznu’, jer prihoda bez utakmica nema.

– Ne možemo da trpimo gubitke na osnovu ulaznica, sponzorstava i drugih prihoda, a da potpuno sledimo potpisane ugovore sa igračima bez smanjenja. Razumemo da menadžeri i Asocijacija igrača Evrolige neće biti za to, ali svi moramo da budemo odgovorni i da se žrtvujemo. Odlučili smo da zamrznemo sve ugovore igrača i trenera, što znači da obustavljamo isplate dok se ne reši situacija sa ligom – stoji u dopisu klubova upućenom Evroligi.

Evroliga je brzo odgovorila i poručila da klubovi moraju da poštuju propisane finansijske standarde. Takođe, ‘elitno’ takmičenje se nada da će se Evroliga i Evrokup završiti do 30. juna.

Najveći gubitak generišu plate igrača i sponzorstva u vreme kada nema utakmica. U slučaju da takmičenje traje do 30. juna ili zađe dublje u leto, efekti na budžete nekih klubova, posebno srpskih, mogli bi da budu razorni i ozbiljno ugroze funkcionisanje u narednoj sezoni.

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter